Çöl Sıcakları Bodrum’u Kavurdu

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Turizm cenneti Bodrum’da cuma günü öğle saatlerinden itibaren tesirini arttıran sıcaklar turistleri ve Bodrumlular’ı zorladı.

RENKLİ GÖRÜNTÜLER ORTAYA ÇIKTI

Sıcaktan bunalanlar soluğu sahillerde ve havuz kenarlarında aldı. Hafta sonu hava sıcaklığının güneşte 43, deniz suyu sıcaklığının ise 18 derece şeklinde ölçüldüğü Bodrum’da, İngiliz, Danimarkalı, Gürcü ve Azeri turistlerin yoğun bulunduğu Gümbet Plajı’nda renkli görüntüler meydana çıktı. Turistler serinlemek amacıyla saatlerce denizden çıkmazken su sporları yapıp, eğlendi. Bazı çocuklar deniz yatağı ve can simidinde uyuyarak güneşlenmenin tadını çıkardı.

SOĞUK SU VE KÖPÜK PARTİLERİ DÜZENLENDİ

Bazı turistik işletmeler ise misafirlerini serinletmek amacıyla soğuk su ve köpük partisi düzenledi. Buz gibi su ve köpüğün altına giren turistler, çalan müzikler ile birlikte gönüllerince dans etti. Gürcistan’ın başkenti Tiflis’ten tatile gelen 29 yaşındaki Oliga Saveskili, “Bir hafta evvel Bodrum’a geldik fakat son iki gündür hava aslında fazla sıcak. Buna karşın fazla şık bir tatil geçiriyoruz” dedi.

col-sicaklari-bodrum-u-kasip-kavurdu_x_8541496_1291_z1[1]

“BU SICAKLAR UZUN SÜRMEZ”

Turistik otel işletmecisi Nur Göktepe ise “Bodrum’da her sene birkaç kez Akdeniz üzerinden gelen çöl sıcakları iki üç kez ilçeyi tesiri altına alır. Ancak, oldukça sonra tekrar hava sıcaklıkları mevsim normallerine döner. bu sıcaklar uzun sürmez. Zaten ilçemizdeki sıhhat kuruluşları ile belediye sık sık duyurular yaparak sıcaklara karşı uyarılarda bulunuyor. Tatil Bodrum’da her vakit fazla şık” dedi.

Meteoroloji yetkilileri, hava sıcaklığının gölgede 40, deniz suyu sıcaklığının ise 18 derece belirleme edildiğini bildirdi.

GALERİ
REKLAMLAR
GÜZELLER GALERİSİ
REKLAMLAR