Cristiano Ronaldo Parasını Arabalara Harcıyor

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Real Madrid’den on milyonları bulan kazancı ve büyük çaplı futbol anlaşmalarıyla, Portekizli Cristiano Ronaldo’nun harcayacak parası gerektiğince fazla. Business Insider, Ronaldo’nun parasını nasıl harcadığını inceledi.

3’TE 1’İNDEN FAZLASI REKLAM ANLAŞMALARI

Forbes’un haberine göre Ronaldo son 12 ayda 88 milyon dolar kazandı, bu da onu dünyanın en fazla kazanan spor yıldızı yaptı. Bunun 3’te 1’inden çoğu (32 milyon dolar) Tag Heuer ve Nike gibi şirketlerle yaptığı sponsorluk anlaşmalarından geldi.

Aslında, başlı başına Nike’den 13 milyon dolar kazandı. Hem de Herbalife, Castrol, Samsung ve KFC gibi şirketlerle de anlaşması var.

50 MİLYON DOLAR

Sponsorluk anlaşmaları Real Madrid’le tespit edilen mega-kontratının en mühim parçası ve bundan senede 50 milyon dolar kazanıyor, ikramiyeler de cabası. Eğer Real Madrid’den ayrılırsa, onu alan takımın Madrid’e 1 milyar dolar ödeme yapması gerekecek.

Peki parasını neye harcıyor? Ronaldo’nun en sevdiği şeylerden biri arabalar.

ronaldo-parasini-boyle-harciyor_x_8644396_804_z1[1]

FERRARI’Yİ HURDAYA ÇEVİRMİŞTİ

Araçları arasında Lamborghini Aventador, Maserati, Bentley, Porsche ve bir Mercedes var. 2009’da (Manchester’da) yaptığı kazada 320.000 dolarlık Ferrari’sini hurdaya çevirmişti.

La Finca’da 7.100.000 dolarlık bir villada yaşıyor.

Mimar Joaquin Torres yönünden inşa edilmiş, Madrid’te hususi bir hayat alanı.

18.5 MİLYON DOLARA DAİRE

2015’te Manhattan’daki Trump Kuleleri’nden bir daireye 18.5 milyon dolar harcadığı iddia ediliyor. Sponsorluk anlaşması tespit edilen Jacob and Co. şirketinin 160.000 dolarlık saatlerinden birini kullanırken görülmüş.

Bazı haberlerdeyse Ronaldo’nun 29.000 dolara, evinin girişinde bulunması amacıyla bal mumundan bire bir heykelini yaptırdığı söyleniyor.

GALERİ
REKLAMLAR
GÜZELLER GALERİSİ
REKLAMLAR