‘Çukurova İnşaat’ın İflasına Karar Verildi

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Başkanı Ömer Cihad Vardan’ın babasına ait Çukurova inşaat şirketi amacıyla mahkeme ‘iflas’ kararı verdi. Çukurova İnşaat amacıyla alınan iflas kararının arkasında Libya’da yaşanan kaos yer alıyor.

TEMELİ 40 YIL ÖNCE ATILDI

Temeli 40 sene kadar evvel atılan Çukurova İnşaat San. ve Tic. A.Ş şirketi, bilhassa Libya, Afganistan gibi ülkelerde alt yapı ve üst yapı projeleri ile öne çıktı.

EN İYİLER LİSTESİNE GİRDİ

Şirket, dünyanın en büyük 225 müteahhitlik firmasının sıralandığı listeye çoğu kez girdi.

TOPLAM ALACAK 1.5 MİLYAR DOLAR

DEİK Başkanı babası Ömer Cihad Vardan’ın babası Muhterem Vardar ve Murat Başlılar’ın idare kurulunda bulunduğu şirket, en son Libya’da üstlendiği projelerde büyük problemler yaşadı. Çukurova İnşaat’ın yanı sıra Libya’da iş yapan Türk firmalarının 1.5 milyar dolara yakın alacağı bulunuyor. Diğer firmalarda bulunduğu gibi Çukurova İnşaat yetkilileri de bozukluğun çözümü amacıyla bir dizi girişimde yer alır iken, şirkete yönelik İstanbul’da iflas talepli davalar açıldı.

dunyanin-en-iyilerinden-biriydi-iflas-bayragini_x_8764171_9615_z71

MAHKEME KARARI DÜN VERDİ

Anılan davalardan biri İstanbul Anadolu 1. Asliye Ticaret Mahkemesi’nde görüldü. Çukurova İnşaat’ın Libya’daki projesinde taşeron şeklinde sıva işi yapan Yunus Demirezen’in Av. Yusuf Bektaş aracılığı ile açtığı dava dün karara bağlandı. 1 milyon 643 bin 246 liralık alacak sebebi ile açılan davada, Çukurova İnşaat’ın avukatı Libya’daki iç karışıklıklar sebebi ile problem yaşandığını yineledi.

‘İFLAS’ KARARI ÇIKTI

Şirket avukatı vakit isteğinde yer alır iken mahkeme bu isteği geri çevirdi. Mahkeme, kurulduğu günden bu yana onlarca büyük projeye imza atan Çukurova İnşaat’ın iflasına karar verdi. Bundan böyle, vakitç, şirketin tasfiye işlemleri ise devam edecek. Öte yandan, şirket avukatlarının karara itiraz hakkı bulunuyor.

GALERİ
REKLAMLAR
GÜZELLER GALERİSİ
REKLAMLAR