Da Vinci’nin Şeytanları Dizisinde Türkleri Karalayan Sözler!

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

ABD’nin Starz kanalında yayınlanan ve Türkiye’de yeni sezonu önceki akşam yayınlanmaya başlanan ”Da Vinci’nin Şeytanları” (Da Vinci’s Demons) isimli endeksin yeni alanında Osmanlı İmparatorluğu’nun yaptığı Otranto Seferi ele alındı ve Türklere hırsız ve “Allah’sız kâfirler” gibi yakıştırmalar yapılıyor.

“BEN YAPTIM”

Diziye göre, donanmanın başında İkinci Bayezid bulunuyordu. Hem de Osmanlı İmparatorluğu’nun Napoli kuşatmasında kullandığı askeri malzemeler, toplar ve savaşta sarfedilen tank gibi araçların Leonardo da Vinci yönünden buluş edildiği savunuluyor.

HIRSIZ SUÇLAMASI

Dizide Da Vinci, dürbünle baktığı topların ve tank gibi aracın tasarımını kendisinin yaptığını söylüyor. Başka bir sahnede ise Da Vinci, dizide Türk bulunduğu belirti edilen Al-Rahim isimli karaktere, ”Tasarımlarımı çaldın. Kafamın içine ulaştın. Planlarımı Türklere verdin. Beni kandırdın. Beni kullandın” diyor.

“PARAYLA SATIN ALINABİLİRLER”

Dizide, Osmanlı İmparatorluğu’nun askerleri ”Allah’sız kâfirler” şeklinde tanımlanıyor. Hem de fethedilen şehirdeki bayanlara tecavüz edip katlettikleri ve erkekleri köleleştirdikleri iddia ediliyor.

Floransa’nın önde gelen Medici Ailesi’nden bir yönetici ”Türklerle anlaşalım. Onlar Allah’sız ve kâfir olsalar da parayla satın alınabilirler” derken, başka bir yönetici de ”Kadınlarımıza tecavüz edip öldürdüler. Erkekler de tutsak alınıp katledildi. Bu tarz insanlarla uyuşma yapılamaz” diye konuşuyor.

“BAŞIMIZA TÜRKLERİ VE TATARLARI SALMIŞ”

Dizinin ekrana gelen önceki sezonunda, Eflâk Voyvodası Üçüncü Vlad’ın ”Tanrı’nın insanlığın başına açtığı bir sürü problem vardır; depremler, volkanlar, salgınlar ve kanserler. Ama bunlardan oldukça kötüsü başımıza Türkleri ve Tatarları salmış” ifadeleri ilgi çekmişti.

GALERİ
REKLAMLAR
GÜZELLER GALERİSİ
REKLAMLAR