DAİŞ’ten Hamas’a tehdit

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

DAİŞ’in internet içerisinde yayınladığı görüntülerde, yüzü maskeli teşkilat militanları, Hamas’a saldırma ve Gazze’yi denetim altında tuttukları ortamlardan biri durumuna getirme tehdidinde bulundu. Hamas’ın DAİŞ terörüyle mücadele operasyonlarına ilgi çeken militanlar, “Gazze’nin sonu da Yermuk Mülteci Kampı gibi olacak” ifadelerini kullandı.

Gazze’deki Hamas’a bağlı güven birimleri son iki ayda DAİŞ’e bağlı terör hücreleri kurmak iddiasıyla bir fazla bireyi gözaltına almıştı.

“Kudüs Çevresindeki Mücahidlerin Şura Meclisi” teşkilatı, Gazze şeridinde faaliyetlerde tespit edilen “Kudüs Tevhid ve Cihad grubu” ve “Ensar es-Sunne” gibi kümelerin birleşmesiyle 2012 senesinde kurulmuştu. Adını Gazze’de sivillere yönelik illegal şiddet eylemleriyle duyuran teşkilat, 2014’te DAİŞ’i destekleyen bir bildiri yayınlamıştı.

“DAİŞ İsrail’e hizmet ediyor”

Asıl adı Abdullatif Musa tespit edilen Ebu Nur Makdisi, Gazze Şeridi’nin güneyindeki Refah kentinde İbn-i Teymiyye Camisi etrafında kümelenen ve ‘Ensarullah Ordusu’ olarak isimli silahlı Selefi bir teşkilat kurmuştu. Makdisi, Gazze’de “İslam Emirliği” kurduğunu iddia ederek, Hamas hükümetine harp ilan etmiş, Makdisi, 15 Ağustos 2009’da Gazze güven güçleriyle teşkilat militanları arasında çıkan çatışma neticesi 22 militan ile eş güdümlü ölü ele geçirilmişti.

Filistin’in Kudüs kentinde geride bıraktığımız ay, “İslam Devleti Kudüs Emirliği” imzasıyla Filistinli Hristiyanları 17 Temmuz’a kadar kenti terk etmedikleri takdirde öldürmekle tehdit eden bir bildiri dağıtılmıştı. Hamas ise söz hususu bildirinin “İsrail yönünden Müslümanları terör ile özdeşleştirmek amacıyla bilhassa yayınlandığını” açıklamıştı.

DAİŞ bağlantılı söz hususu kümeler 26 Ağustos 2014’te Hamas ile İsrail arasındaki anlaşmaya varılan uzun dönemli ateşkese karşın vakit vakit Gazze’den İsrail’e roket atışı yapıyor.Hamas idaresi “Tekfirci” olarak tanımladığı terör hücrelerinin “İsrail’e hizmet ettiği”ni koruyor ve DAİŞ’i “İsrail’in Filistin’e yönelik saldırılarını meşrulaştırmak amacıyla gerekçe üretmek” ile suçluyor.

Terör teşkilatı DAİŞ nisan ayının başında Suriye’nin başkenti Şam’ın güneyinde yer alan ve 3 senedir rejim güçlerinin kuşatması altında tespit edilen Filistinlilere ait Yermuk Mülteci Kampı’na girmiş ve silahlı Hamas’a yakınlığıyla tanınan Eknaf Beytu’l-Makdis güçleri ile girdiği çatışmaların sonrasında kampın büyük bir kısmını ele geçirmişti. Yaşanan son çatışmalar, rejimin ablukası sebebiyle güç şartlar altındaki kampta büyük insani krize yol açmıştı.

GALERİ
REKLAMLAR
GÜZELLER GALERİSİ
REKLAMLAR