Darbe Girişiminin Perde Arkası

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

16’ların kaldırılması ile operasyon amacıyla butona bastı. Bu operasyon, Öztürk’ün damadı Hava Pilot Kurmay Yarbay Hakan Karakuş’un komutanı bulunduğu Akıncı Üssü’ndeki 141. Filo’da başladı. Yarbay Karakuş, iki sene evvel Ankara’da Kuveytli diplomatlarla kavga etmiş ve çıkan arbedede darp edilerek ismi gündeme gelmişti.

Hava Kuvvetleri’nin karargah filosu şeklinde tanınan 141. Filo’nun personeli dün öğleden sonra ‘Bugün filo komutanının emriyle erken paydos edilecek’ denilerek lojmana gönderilmişti.

TANKER UÇAKLAR GÖNDERİLDİ

F-16’ların uzun vakit havada kalabilmesi amacıyla İncirlik Hava Üssü’nden KC135R tarzı iki tanker uçak vazifelendirildi. Bu uçaklar evvel Ankara’da sonra da İstanbul’da vazife yaparak F-16’ların saatlerce havada kalmasını sağladı.

MODA’YA HELİKOPTER İNDİ

Korgeneral İlhan Şanver’in kızının Moda’daki düğününe Ankar’da F-16’lar uçarken bir Sikorsky S-70 tarzı helikopter indi. Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Ünal başta olmak üzere bütün komuta kurulu helikoptere alınarak bilinmeyen bir yere götürüldü. Hava Kuvvetleri üst seviye ekibin darbeciler yönünden kaçırılması, üs ve filoların süratli tepki vermesini önledi.
turkiye-nin-en-uzun-gecesinde-neler-yasandi-pasa_x_8614778_4136_z7[1]
KARA HAVACILIK’TAN DESTEK

Darbe girişimine Hava Kuvvetleri’nden Ankara Akıncı 4. Ana Jet Üssü ile İncirlik Adana’daki 10. Tanker Üs Komutanlığı’nın yanı sıra Ankara Güvercinlik’teki Kara Havacılık ve Jandarma Havacılık birliklerinden birtakım desteklerin verildiği de ifade edildi. Kalkan Sikorsky S-70’lerin yanı sıra Ankara’da AH-1 Cobra helikopterlerinin uçtuğu, değişik bölgelerde ateş açtığı belirlendi.

Bu ilerlemeler üstüne Hava Kuvvetleri, her an kalkışa hazır bütün üslerdeki F-16 uçaklarını havalandırarak İstanbul ve Ankara’da uçan darbeci güçlerin kontrolündeki F-16’ların peşine düştü. Cumhurbaşkanı Erdoğan yönünden darbecilerin kontrolündeki F-16’lara ‘vur emri’ verildi. Bir S-70 helikopteri ise Hava Kuvvetleri’ne ait bir F-16 yönünden vuruldu.

TC-ATA UÇAĞI İNERKEN ÜZERİNDEN F-16’LAR GEÇTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Dalaman’dan TC-ATA tescilli VIP uçağına binerek, İstanbul Atatürk Havalimanı’na hareket etti. Bir saate yakın Biga semalarında bekleme yapan uçağa, F-16’lar eşlik etti. Fakat uçağın İstanbul Atatürk Havalimanı’na 03.18’de inmesinden sonra darbeci F-16’lar Bandırma’dan kalkan F-16’lar yönünden kovalandı.

TC-ATA uçağı indikten sonra Florya tarafındaki Genel Havacılık apronuna geçti. Bu sırada iki F-16 uçağının Atatürk Havalimanı üzerinden ses süratini aşarak fazla alçaktan uçtu. Bazı hangarların camları kırıldı. Bu sırada uçakların İstanbul hava sahasında KC135R tanker uçaklarından yakıt ikmali yaptığı belirlendi.

RUS UÇAĞININ DÜŞÜRÜLMESİ BU ÇETENİN İŞİ Mİ?

Darbe girişimlerinin sonrasında akla gelen sorulardan biri de 24 Kasım 2015’te sınır ihlali sebebiyle düşürülen Rus uçağının gerisinde darbeci yapının bulunduğuydu.

Uçuşun sonrasında komuta kademesinin yanı sıra darbeci pilotların kullandığı F-16 ve tanker uçak pilotları, destek veren yer ekipleri tutuklandı.

GALERİ
REKLAMLAR
GÜZELLER GALERİSİ
REKLAMLAR