Devletten Aldığı Araba Şasi Numarasız Çıktı

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Zonguldak’ta, maden işçisi 35 yaşındaki Serkan Çevik, Defterdarlık Milli Emlak Müdürlüğü ihalesine girerek satın aldığı devlete ait otomobili muayene istasyonuna götürdüğünde, şasi numarasının olmadığını öğrendi. Çevik, muayenesini ve tescilini yaptıramadığı amacıyla trafiğe çıkaramadığı aracı iade edip parasını geri alabilmek amacıyla başvururken hale reaksiyon gösterdi. Milli Emlak Müdürlüğü yetkilileri, aracın geri iade edilmesiyle alakalı talebin incelendiğini söyledi.

UCUZ DİYE ALDI CANI YANDI

Valilik İl Yazı İşleri Müdürlüğü yapısında kullanılırken ekonomik ömrünü tamamladığı gerekçesiyle 2012’de demirbaş düşümü uygulanan 1990 model 67 AK 003 plakalı otomobil, Defterdarlık Milli Emlak Müdürlüğü’nce geride bıraktığımız 21 Nisan’da uygulanan ihalede satışa çıkarıldı. Maden işçisi Serkan Çevik, ihaleye girip 5 bin 637 lira ödeyerek otomobili satın aldı.

MUAYENEDE ŞASİ NUMARASI OLMADIĞI ORTAYA ÇIKTI

Çevik, 7 Mayıs’ta teslim aldığı aracı, LPG taktırıp aşağı yukarı 2 bin lira masraf yaptıktan sonra vasıta muayene işlemleri amacıyla muayene istasyonuna götürdü. Fakat uygulanan araştırmada vasıtada şasi numarası olmadığı meydana çıktı. Şaşkına dönen Serkan Çevik, binmek amacıyla aldığı aracın muayenesini ve trafik tescilini yaptıramadı. Çevik, trafiğe çıkaramadığı otomobili iade edip parayı geri alabilmek amacıyla Defterdarlık Milli Emlak Müdürlüğü’ne başvurdu. Aradan 1.5 ay geçmesine karşın aracı teslim edemeyen ve parasını geri alamayan Çevik, hale reaksiyon gösterdi.

devletten-aldigi-araba-sasi-numarasiz-cikti

‘MAĞDUR EDİLDİM’

Milli Emlak Müdürlüğü’nün aracı geri alabilmek istemediğini ve kendisine, “Şasi numarasını bir biçimde hallederiz” denildiğini ifade eden Çevik, şu şekilde konuştu:

“Valiliktekiler bana, ‘Sen sorun yapma. Bu Valilik aracı. Biz bunu bir biçimde hallederiz’ gibi şeyler söyledi. Ben, beni aradan çıkartmalarını isteyerek paramı geri istedim. Legal mi illegal mi nasıl yapıyorlarsa yapsınlar, ama ben bu arabayı bundan sonra alabilmek istemiyorum. Ben bu aracı bu biçimde uğraşmak amacıyla almadım. Binmek amacıyla aldım. Fakat bu durumuyla söz hususu aracı trafiğe çıkarmam, aşamaya kaydını yaptırmam olası değil. Makina Mühendisleri Odası Şubesi bu durumuyla araca orijinallik belgesi vermiyor. 2 aydan bu yana araca binemiyorum. Bu biçimde devlet yönünden mağdur edildim. Bu aracı benden alsınlar. Hem ödediğim para hem de aldıktan sonra araca yaptığım aşağı yukarı 2 bin liralık masrafın tarafıma ödenmesini istiyorum.”

‘BEDAVA VERSELER ALMAM’

Serkan Çevik, yaptığı araştırmada otomobilin 1993’de kaza yaptığı, kazadan sonra şasi numarasının bulunduğu bölümün değiştirildiğini öğrendiğini söyledi. Kapılarında, ‘Resmi hizmete mahsustur’ yazısı bulanan devlete ait aracın şasi numarası olmadan senelerce trafiğe nasıl çıktığını anlamadığını bildiren Serkan Çevik, “Bir biçimde 2009’a kadar illegal yollardan bu aracın muayenesi yapılmış. Şimdi bana da illegal yoldan ‘trafikle yazışırız ve bir biçimde buna bir şasi numarası veririz’ diyorlar. Ben bundan sonra bu saatten sonra bu biçimde kabul etmek istemiyorum. Bu devletin ayıplı malı. Bu ayıbı örtsün, alsın benden aracı. Ben bedavada hibe etseler bu aracı istemiyorum” diye konuştu.

Defterdarlık Milli Emlak Müdürlüğü yetkilileri, aracın geri iade edilmesiyle alakalı talebin incelendiğini, alakalı kurumlarla yazışmaların sürdüğünü söyledi.

GALERİ
REKLAMLAR
GÜZELLER GALERİSİ
REKLAMLAR