Devletten İhtiyacı Olana Uygun Kredi

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek terör olaylarından etkilenen KOBİ’lerin nasıl en uygun koşullarda kredi alabileceğini açıkladı. Şimşek hazine destekli krediler hedefiyle başvuru ücretinin 250 lira yerine 100 lira olarak alınacağını belirtti.

TERÖR MAĞDURU KOBİ’LER ESNEK KOŞULLARDA KREDİ KULLANACAK

Bir diğer önemli düzenlemeyi de son dönemde artan terör olaylarından olumsuz etkilenen KOBİ’lere destek olmak hedefiyle yaptıklarını ifade eden Şimşek, bu çerçevede Diyarbakır, Hakkari, Mardin ve Şırnak gibi illerden herhangi birinde faaliyet gösteren KOBİ’lerin 2016’da gerektiğince esnek koşullarda Hazine destekli kefalet sisteminden yararlanabileceğini bildirdi. Şimşek, yeni uygulama ile KOBİ’lerin yine uygulanandıracakları krediler hedefiyle de Hazine destekli kefalet sisteminden faydalanabileceklerini vurguladı.

“ERTELENMİŞ VERGİ VE PRİM BORÇLARI KEFALET VERİRKEN DİKKATE ALINMAYACAK”

Kararda yer alan diğer KOBİ’lerde aranan şartlardan farklı olarak, Maliye Bakanlığı ve Sosyal Güvenlik Kurumu açısından ertelenmiş vergi ve prim borçlarının kefalet verilirken dikkate alınmayacağına ilgi çeken Şimşek, getirilen kolaylıklara dair şu bilgileri verdi:

TERÖR MAĞDURLARINA DESTEK

“Söz konusu KOBİ’lerin 1 Ağustos 2015 tarihi itibarıyla dönük alacak nitelikli kredisi (vadesinde ödenmeyen tahsili zor krediler) olmaması kaydıyla, bundan ileri dönemde donuk alacak nitelikli kredilerinin olması kefalet başvurusuna engel teşkil etmeyecek. Normal şartlarda bu durumda kredisi tespit edilen bir firma KGF kefaletinden yararlanamıyor. Yeni düzenleme ile terör olayları başlamadan öncesinde bu durumda kredisi olmayan bir firmanın, terör olayları nedeniyle kredilerini ödeyememiş olsa bile KGF kefaletinden yararlanmasına imkân sağlıyoruz.”

BAŞVURU ÜCRETİ 100 LİRA

Düzenleme ile sahip olunan sistemde KOBİ’ler hedefiyle yüzde 75 olarak uygulanan kefalet oranının da yüzde 80 olacağını bildiren Şimşek, “Yararlanıcılardan yıllık bakiye kefalet tutarı üzerinden tahsil edilen yüzde 1 oranındaki komisyon yüzde 0,3 uygulanacak. Başvuru ücreti 250 lira yerine 100 lira olarak tahsil edilecek.” dedi.

GALERİ
REKLAMLAR
GÜZELLER GALERİSİ
REKLAMLAR