Dış Cephe Kaplama

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Gelişen teknolojiye paralel olarak dış cephe kaplama uygulamaları da artmış ve çeşitlendirilmiştir. Bu yazıda, dış kaplamanın ne olduğu ve ne tür olduğu hakkında konuşacağız. Dış cephe kaplama; Ses ve ısı yalıtımı açısından kullanılan bir uygulamadır. Bu yöntemde kullanılan malzemeler dışarıdan ısı transferini azaltır ve ısının iletim direncini destekler.

İzolasyonu sağlarken tüm binayı bir bütün olarak düşünmek ve uygulanacak tüm prosedürlerde tam olarak hareket etmek önemlidir. Binada dış cephe kaplaması oluşturularak ciddi bir fayda yaratılır ve ısı kaybı da önlenir. Farklı uygulamalarda estetik olarak görünüşe katkıda bulunan ısı yalıtımını taşır. Teknolojik gelişmeler sayesinde geniş bir içerik yelpazesi sunuyor. Malzemelerde oldukça hafif olan ve binaların dışına monte edilen cephe kaplamaları; Binaya ağırlıksız uygulanır.

Nasıl Uygulanır?

Dış cephe kaplamasında; ahşap, prekast, yalıtımlı baskı, alüminyum kompozit panel, doğal taş ve siding çeşitleri kullanılmaktadır. Bina içindeki ısı kaplama ile kesilirse, soğutma ve ısı kaybı oldukça geç gerçekleşir. Bu nedenle, depolanan ısı miktarı düşük ve sınırlıdır. Kısacası, dış cephe kaplaması nedir:

Binayı kötü hava koşullarından (yağmur, dolu, kar, kum fırtınası, güneş ışınları, rüzgar gürültüsü) korumak ve binanın mimari yapısını farklı renk seçenekleri ve tasarımlarıyla tamamlamak için kullanılır. Bununla birlikte ses yalıtım özelliği ile binaya gelen sesi uygulama ve malzeme kalitesine göre neredeyse sıfıra indirir.

Çeşitleri Nelerdir?

Ayrıca yapıyı korur ve ömrünü suya ve rüzgara karşı uzatır. Ülkemizde Amerikan siding, silikon, kompozit, taş, ahşap, cam, prekast malzemeler sıklıkla kullanılmaktadır.

Dış kaplama tipleri, binalar için farklı uygulama stilleri olarak hazırlanmaktadır. Her açıdan farklılık gösteren bu yöntemler çevresel faktörlere, bina yapısına ve diğer birçok özelliğe göre değerlendirilir. Her uygulamadaki malzemeler de buna göre değişir.

Görünümü

Özellikle dış cephe kaplama türlerinden bazıları, binanın dış yüzeyinde önemli bir değişiklik sağlayarak etkili bir görünüm sağlar. Ayrıca, doğal malzemelerin kullanımı çevreye katkıda bulunacak birçok faktör taşımaktadır. Ses ve ısı yalıtımı mutlaka her dış cephe kaplamasına dahildir. Ayrıca binaları daha sağlıklı hale getirmek ve ömrünü uzatmak için kullanışlı özelliklere sahiptir.

GALERİ
REKLAMLAR
GÜZELLER GALERİSİ
REKLAMLAR