Diyarbakır Valiliği: 2 PKK’lı Etkisiz Hale Getirildi

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Operasyonların tamamlandığı Diyarbakır’ın merkez Sur ilçesinden silah sesleri yükseldi. Arama tarama etkinliği yürüten emniyet güçleriyle teröristler arasında çatışma yaşandı.

UZUN NAMLULU SİLAHLARLA ATEŞ AÇTILAR

Diyarbakır Valiliği konuyla alakalı yaptığı açıklamada, BTÖ mensuplarınca uygulanan barikat ve hendeklerin kaldırılması amacıyla başlatılan operasyonların bitmesinin ardından, vatandaşlarımızın can güvenilirği sağlamak hedefiyle bölgeyi güvenilir duruma getirmek amacıyla arama tarama hareketlerini yürüten emniyet güçlerine yönelik 30.03.2016 günü Savaş Mahallesinde BTÖ mensupları yönünden uzun namlulu silahlarla hücum düzenlendiğini duyurdu.

2 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Açıklamada, “Saldırıya hemen karşılık veren emniyet güçleri ile BTÖ mensupları arasında kısa süreli çatışma yaşanmış, çatışmada bir erkek ve bir kadın olmak üzere 2 BTÖ mensubu tesirsiz duruma getirilmiştir.” denildi.

operasyonlarin-bittigi-ilcede-sicak-catisma-2_x_8310890_4398_z2[1]

ÜZERLERİNDEN MÜHİMMAT ÇIKTI

Çatışma ardından tesirsiz duruma getirilen BTÖ mensuplarının üstünde uygulanan aramada bir adet Kaleşnikof marka tüfek, tüfeğe ait 1 adet şarjör ve 1 adet el bombası ele geçirildiği ifade edildi.

5 CESET BULUNDU

“Ayrıca devam eden arama tarama faaliyetleri sırasında, tamamlanan Sur operasyonu sırasında tesirsiz duruma getirilen ve başka teşkilat mensupları yönünden gömüldüğü değerlendirilen 5 BTÖ mensubu cesedine ulaşılmıştır. Ele geçirilen cesetler ile alakalı kimlik belirleme çalışmaları devam etmektedir. Terör ve terör teşkilatlerine yönelik verdiği mücadele kararlılıkla ve Aralıksız bir şeklide devam edecektir.” denildi.

GALERİ
REKLAMLAR
GÜZELLER GALERİSİ
REKLAMLAR