Diyarbakır’a Yeniden Turist Gelmeye Başladı

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Diyarbakır’da sular durulmamış ve geçen yıldan itibaren çatışmalı bir bölge söz hususu olmuştu. Süren çatışmalı bölge nedeniyle kenti resmen kaçarcasına bırakan turistler, huzur bölgeının oluşmasıyla birlikte tarihi şehre yine yönelmeye başladı. Önceki senenin ilk dört ayına göre yabancı turist adedinda %300, yerli turist adedinda %150’ye varan bir çoklık sağlandı.

 TURİSTLERİN BU YIL DİYARBAKIR’I TERCİH ETTİ

Çatışmaların 2016 seneninın ikinci döneminin sonrasında bitmesi ve sonrasında uygulanan huzur bölgeı meyvelerini vermeye başladı. Geçtiğimiz senenin ilk 4 ayına göre bu senenin ilk dört ayında yabancı turist adedinda yüzde 300’e varan bir artış yaşandı. Gelen turistlerin en az bir gece Diyarbakır’da konakladığı düşünülünce rakam yüzde 500’leri buldu.

Yabancı turist adedi da, geçen senenin ilk 4 ayına göre bu senenin ilk 4 ayında yüzde 150’ye varan bir artış yaşandı. Yine konaklama hesaba katıldığında bu miktar yüzde 300’leri buldu.

“TUR ŞİRKETLERİ YENİDEN DİYARBAKIR ŞEHRİNE TURİST SEFERİ BAŞLATTI”

Şehire gelen turist ve uygulanan çalışmalarla alakalı olarak bilgi yayınlayan Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Bölge Başkanı Mehmet Akyıl, 2015’in bitiminden 2016’nın başlangıcına kadar Diyarbakır’da olumsuz bir durumun oluşabileceğini söyledi. Akyıl, “Haliyle turist manasında çok ciddi bir kaybımız oldu. Ancak 2017 ile birlikte Diyarbakır’da huzur bölgeı oluştu. Turistler gelmeye başladılar. Bizler de Diyarbakır’a tur operatörlerini getirmeye başladık. Operatörler de gelip huzur içerisinde Diyarbakır’ı gördüler ve aslında inandılar. Bunun sonrasında yeniden Diyarbakır’a turist yollamaya başladılar. Haliyle kıyaslama yaptığımız vakit çok ciddi bir fark olduğunu görebiliyoruz.  Onları da koyduğumuz vakit yüzde 100’den çok bir yükselişin olduğunu görebiliyoruz. Yabancı turist miktarı çatışmalı bölgeda neredeyse bitmişti Şimdi yabancılar da gelmeye başladı” olarak konuştu.

“DİYARBAKIR’DA OTELLERİN ÇOĞUNLUĞU DOLDU”

Şehirde etkinlik yürüten Liv Süit Otel Genel Müdürü Ferman Zaman ise, 2016’nın o çatışmalı vakitıyla bu senenin ilk vakitları hesaba katıldığında arada uçurumun olduğunu belirtti. Zaman şunları ifade etti:

“Ortalama yüzde 75 miktarında bir fark bulunuyor. İlimiz çok şık, peygamberler kenti, bu şıklikleri turizm yönünden değerlendirmemiz lazım. Biz Diyarbakır’a oldukça çok turist gelmesini seçim ederiz, bölgemizde turizm ile alakalı çok şık gidişat var. Devletimiz valilik hep eş güdümlü çok şık çalışma içerisindeyiz. Biz inanıyoruz ki çok oldukça şık olacak. Otellerimizin doluluk miktarı değişiyor, yüzde 50-80 arasında bir miktar var. Biz yüzde 80 ile gidiyoruz, geneli yüzde 70 ve üstünde. Beklentimiz kentimize oldukça çok turist ağırlamak, inanıyoruz ki bu huzur içerisinde her şey gerçekleşecek.”

GALERİ
REKLAMLAR
GÜZELLER GALERİSİ
REKLAMLAR