Dolar Yıl Sonuna Kadar Yükselmeyi Sürdürecek

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Teröre bağlı olarak yükselen emniyet endişelerinin de etkisiyle son zamanlarda peş peşe rekor kıran doların sene sonuna kadar 3.10 lirayı görebileceği belirtiliyor

YÜKSELİŞ DEVAM EDECEK

Son bir haftadır her gün rekor civarleri gören Türk Lirası’nda bütün göstergeler, en azından bir vakit oldukça bu trendin devam edeceğini gösteriyor.
Bloomberg’in izlediği 39 analist içerisinde son dört çeyrekte en doğru Türk Lirası tahminini sağlayan Londra odaklı Ebury Partners, Türk Lirası’nın bu sene yüzde 2.3 oldukça gevşeyerek dolar başına 3.10 standardına inebileceğini öngördü. Türk Lirası’nın pazartesi günü oldukça evvel görülmemiş civar bulunan 3.03’e inmesi ile birlikte, vadeli kontratlar, traderların aşağı yönlü bahislerini nisan ayından bu yana en yüksek düzeye çıkardığını gösteriyor. Ebury’nin şef risk yetkilisi Enrique Diaz-Alvarez,”Piyasalar, politikaya göre, büyüme, enflasyon ve para politikası üstünde oldukça çok odaklanacak. Yüksek enflasyondan ötürü lira bu sene ve ileriki sene oldukça da düşecek. Acak değer kaybının sürati azalacak. Dramın sonuna yaklaşmış durumdayız” olarak görüş bildirdi.

dolar-icin-korkunc-tahmin_x_7672645_399_z1[1]

SEÇİMLER BASKIYI ARTIRIYOR

Türk Lirası’nı ilerleyen ülke paraları içerisinde bu sene en kötü performans gösteren para durumuna getiren yüzde 23’lük değer kaybı, altı ay içerisinde yapılacak ikinci genel seçimler evveli hükümet üstündeki baskıyı artırırken, ileriki senenin sonuna kadar ödenmesi gereken 56 milyar dolarlık dış borcu oldukça pahalı duruma getiriyor.

Güneydoğu’da yükselen terör olayları, yavaşlayan ekonomik büyüme ve Merkez Bankası’nın enflasyon baskılarına karşı tepkisiz kalabileceğine dair endişeler, Türk tahvillerinin kuvvetli değer kayıpları yaşamasına sebep oluyor.

GALERİ
REKLAMLAR
GÜZELLER GALERİSİ
REKLAMLAR