Donald Trump ABD başkanlığına aday oldu

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

ABD’de milyarder iş adamı Donald Trump, 2016 ABD Başkanlık tercihlerinde Cumhuriyetçi Parti adayının belirleneceği parti amacıyladeki yarışa katıldığını açıkladı.

Konut, otel ve kumarhaneler işleten Trump, New York’ta yaptığı açıklamada, “Evet, başkanlık yarışında ben de varım” dedi.

69 yaşındaki iş adamı, Manhattan 5. Cadde’deki Trump Tower’daki konuşmasında, Barack Obama yönetimini amaç alırken, “Gerçek lidere gereksinimiz var” ifadelerini kullandı.

“Amerikan hayali”ni geri getireceğini ifade eden Trump, “Ne yazık ki Amerikan Hayali öldü ama onu ben geri getireceğim. Amerika’yı tekrar büyük bir ülke yapacağım” diye konuştu.

“Artık zaferlerimiz yok”

Trump konuşmasında şunları kaydetti:

“Ülkemiz çok ciddi bir sorun amacıylade. Artık zaferlerimiz yok. En son ne vakit duyduk, diyelim ki ticarette Çin’i yendiğimizi? Çin bizi öldürüyor. Ben Çin’i her vakit yendim, her vakit. Japonya’yı rastgele bir hususta ne vakit yendik? Tokyo’da en son Chevrolet’i ne vakit gördük? Bu olmadı. Meksika’yı ne vakit yendik? Onlar sınırda bize gülüyorlar.”

Trump, Obama’nın Ortadoğu politikasının başarısız olduğunu savunarak, “İran’ın Irak’ı devralmasına izin verdik. DAİŞ’e karşı hiç kimse Donald Trump’tan oldukça çok kuvvetli değildir” ifadelerini kullandı.

Lobicilerin ve bağışçıların değil kendi parasını kullandığını altını çizen Trump, “Ben aslında zenginim” dedi.

ABD’de 2016’da yapılacak başkanlık tercihleri amacıyla Cumhuriyetçi Parti’nin iddialı adaylarından Jeb Bush aday adaylığını dün açıklamıştı.

Eski Başkanlardan George Bush’un oğlu, George W. Bush’un kardeşi eski Florida Valisi Jeb Bush adaylığını açıklarken, “hanedan” imajı vermemek amacıyla kampanya internet adresini, soyadını kullanmadan “Jeb2016.com” şeklinde duyurmuştu.

GALERİ
REKLAMLAR
GÜZELLER GALERİSİ
REKLAMLAR