Dünyaya 19 çocuk getirdi 10’unu kaybetti

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Karaman’ın Ermenek eyaletinde Emine Dursun Başaran (64), dünyaya getirdiği 19 çocuğundan 10’unu kaybetmenin acısını yaşıyor.

Ailesinin baskısıyla kendisinden 30 yaş büyük birisi ile şimdilik 13 yaşındayken evlendirilen ve 19 çocuk sahibi bulunan Başaran’ın, bu çocuklarından en küçüğü 8 aylık en büyüğü ise 39 yaşında 10’nu hayatını yitirdi.

Yaşadıklarına karşın halen ayakta durmaya çalışmasıyla etrafında numune bir Anadolu kadını şeklinde bilinen Emine Dursun Başaran, en son 2011’de Gezende Barajı’nda, bulundukları kayığın batması neticesi oğlu Arif (39), gelini Emine (47) ile 11 yaşındaki kızları Nuray ve Meryem’i toprağa verdi. Başaran, geriye kalan üç torunundan birini imkansızlıklar sebebiyle evlatlık vermek mecburiyetinde kaldı.

İki odalı, mutfağı olmayan ve çatısı akan evinde hayat mücadelesine devam eden Emine Dursun Başaran, AA muhabirine yaptığı açıklamada, gerçekten 20 yaşında evlenmiş şeklinde görünse de gerçekten 13’ünde evlendiğini söyledi.

“Hiçbir şey evlat acısı kadar ağır değil”

Nüfus kaydında, ölen kardeşinin üstüne yazıldığını ifade eden Başaran, şu şekilde konuştu:

“Evleneceğim şahıs benden 30 yaş büyüktü. Evlilikten kısa vakit sonra çocuğum oldu. Şimdi bir şey diyeceğim inanmayacaksınız. Benim bu evlilikten 19 çocuğum oldu. Onları fazla güç şartlarda büyütbütün. Fakat detaylı nedenlerle ölen evlatlarımın acısı beni fazla üzdü. Kızımın biri oldukça 19 yaşındaydı. Adet düzensizliği vardı. Doktora götüremediğimiz amacıyla öldü. Hayatım hep yoklukla geçti. Babamın baskısıyla kendimden yaşça büyük birisi ile evlendirildim. Ama hiçbiri evlat acısı kadar ağır olmadı. Tanrı kimseyi bu acıyla sınav etmesin. Eşimi de kaybedince çocuklarıma kol kanat germek amacıyla mücadele ediyorum.”

Oğlunun birisi ailesiyle çadırda, kendisi de derme çatma bir evde hayat sürdüren Emine ananın en büyük arzusu, yağmur yağdığında su akıtan tavanının onarılması.

Avcılar Mahallesi sakinleri ise Emine Dursun Başaran’ın yaşadığı bütün acılara karşın dimdik ayakta durmasının, hayatın güçluklarına karşı kendilerini de cesaretlendirdiğini ve azmini numune aldıklarını kaydetti.

GALERİ
REKLAMLAR
GÜZELLER GALERİSİ
REKLAMLAR