E-dönüşümle 20 bin ağaç kesilmekten kurtulacak

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 1 Ocak 2016 itibarıyla aşağı yukarı 50 bin mükellefin e-fatura ve e-defter programlarından yararlanacağını bildirerek, “Bu sayede her sene ortalama 20 bin ağaç kesilmekten kurtulacak ve ek 125 milyon lira kaynak tasarrufu sağlanacak” dedi.

AA muhabirine açıklamalarda tespit edilen Şimşek, oldukça evvel belli sektörlerde etkinlik gösteren 20 bin seviyesinde mükellefe e-fatura ve e-defter programına dahil olma zorunluluğu getirdiklerini anımsatarak, vakit ortamında söz hususu programların kapsamının genişletilmesi gereksiniminin meydana çıktığını söyledi.

Şimşek, bu tarafta akaryakıt ve madeni yağ lisansına sahip olanlar ile etkinlik içeriğine bakılmaksızın 10 milyon lira ve üzeri ciroya sahip aşağı yukarı 30 bin seviyesinde ek mükellefin 1 Ocak 2016 tarihine kadar e-fatura ve e-defter programlarına geçeceğini belirtti.

Bakan Şimşek, e-fatura programının satıcıya yüzde 57, alıcıya yüzde 62 oranında tasarruf sağladığını bildirerek, işletmelerin e-fatura programı amacıyla yapmış oldukları harcamaları 6 ay ile 1 sene içerisinde amorti edebildiklerinin altını çizdi.

Uygulama kapsamında aşağı yukarı 115 bin olgun ağacın kesilmekten kurtulduğunu, bunun dışında başka yöntemlerle sağlanan tasarrufun 750 milyon liraya ulaştığını bildiren Şimşek, “1 Ocak 2016 itibariyle aşağı yukarı 50 bin mükellef e-fatura ve e-defter programlarından yararlanacak. Uygulama kapsamında aylık aşağı yukarı 50-60 milyon e-fatura düzenlenecek. E-fatura kullanıcılarının adedinin yükselmesi ile senelik asgari 1,2 milyar fatura e-fatura şeklinde muhafaza edilecek. Bu sayede her sene ortalama 20 bin ağaç kesilmekten kurtulacak ve ek 125 milyon lira kaynak tasarrufu sağlanacak” ifadelerini kullandı.

Şimşek ilaveten e-fatura programına kayıtlı mükelleflerin, KDV Kanunu kapsamındaki mal ihracı ve yolcu beraberi eşya ihracı faturalarını da bu yolla düzenleyebileceklerini söyledi.

– “2 milyar liralık ekonomik katkı”

Bakan Şimşek, mecburilik programı dışında isteğe bağlı şeklinde ya da kamu kurumlarının programları sebebiyle e-fatura sistemine geçecek kullanıcı sayısında da mühim artışlar beklediklerini dile getirdi.

Bu yolla 2 sene ortamında e-fatura programına kayıtlı kullanıcı adedinin 100 bine, e-defter programına geride bıraktığımız mükellef adedinin da 50 bine ulaştırılmasını hedeflediklerini izah eden Şimşek, “Sadece bu uygulamalar ile sağlanacak ekonomik katkının 2 milyar liraya ulaşacağını ön görü ediyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

GALERİ
REKLAMLAR
GÜZELLER GALERİSİ
REKLAMLAR