Ehliyet Sınavları Elektronik Ortamlarda Yapılacak

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Ankara’dan sonra pilot il seçilen Eskişehir’de de Motorlu Taşıt Sürücü Adayları Teorik Sınavları (MTSAS) bundan sonra elektronik ortamda yapılması, ehliyet alacak vatandaşlara büyük basitlik sağlayacak.

ARTIK BEKLEMEK YOK

3 senedir Ankara’da uygulamaya eklenilen elektronik ortamda imtihan Eskişehir’de de yapılmaya başlandı. Ehliyet alacak bulunan vatandaşlar bundan sonra yazılı imtihan amacıyla aylarca beklemek mecburiyetinde kalmayacak. Sürücü adayları gitmiş oldukları kurslarda, elektronik ortamda imtihana girme talebinde bulunarak kısa vakitde imtihana girebilecek. Diğer yandan elektronik ortamda imtihana giren adaylar, imtihan ardından neticelerini anında öğrenebilecek. Pilot il seçilen Eskişehir’de projenin başarılı olması ardından da başka illerde de uygulamaya konulacağı öğrenildi.

ANKARA’DAN SONRA ESKİŞEHİR’DE UYGULANIYOR

Konuyla alakalı konuşan Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen, programın Ankara’dan sonra ilk kez Eskişehir’de uygulandığına ilgi çekti. Uygulamanın 3 senedir Ankara’da uygulandığını ifade eden Özen, “Bakanlığımız yönünden sürücü adaylarına uygulanan yazılı imtihanlar elektronik ortamda uygulanmaya başlandı. E-imtihan diyoruz buna.

meb-ehliyet-sinavlarini-elektronik-ortamda

ELEKTRONİK ORTAMDA ANINDA SINAV

Normalde iki senede bir uygulanan imtihanlar, sürücü kurslarının kuramsal bilgilendirmelerinden anında sonra, adaylar kurslara gerçekleştirdikleri başvurularla ilk şeklinde elektronik ortamdaki imtihana alınıyor. 3 senedir Ankara’da uygulanan bu imtihan, ilk kez değişik bir kentte uygulanıyor. Eskişehir’deki başarısına göre de başka illerde uygulanıp uygulanmayacağına karar verilecek. İlk imtihandan sonra imtihanın rahatlığını ve kısa vakitde sonuca ulaştıklarını adaylarımız görecek.

ÜLKEYE YAYILACAK

Bu imtihanlar yaygınlaşacak. Haftada birkaç kez bu imtihanı tekrarlayacağız diye düşünüyoruz. Bu programın geçen hafta ilk kez denemesini yaptık. Biz tüm adayların bu imtihandan yararlanmalarını, teknolojinin yaşamı kolaylaştırıcı özelliğinden istifade etmelerini bekliyoruz. Sürücü belgesi alabilmek amacıyla, sürücü kurslarına başvuru eden vatandaşlarımız, kuramsal dersleri aldıktan sonra aynı kursa elektronik imtihana girmek amacıyla başvuru etmeleri durumunda ilk yapılacak imtihana alınacaklar.

SORULAR ANKARA’DAN

Ankara’da Milli Eğitim Bakanlığı’nın Bilgi İşlem Merkezi’nde depbulunanmış bulunan sorulardan kendilerine yansıtılan suallere yanıt verecekler. Sınavın bitiminde de neticelerini alarak salondan ayrılabilecekler. Sınavda 50 soru yöneltiliyor. Bu 50 soru amacıyla ise adaylara 45 dakika vakit veriliyor. Adaylarımızın bu imtihanlara ilgi göstermelerini bekliyorum.” dedi.

GALERİ
REKLAMLAR
GÜZELLER GALERİSİ
REKLAMLAR