Ekmek Zammı

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Ekmek Kaç TL Oldu?

Ekmek zamlandı. 19.02.2013 tarihinde alanın kararla birlikte ekmek fiyatları arttı. 250 gram ekmek fiyatı olarak belirlenen önceki 85 kuruş şimdi 1 tl ye yükseldi. İstanbul Fırıncılar Odası Başkanı Fahri Özer, özellikle son zamanlardaki zamlı fiyatlarıyla birlikte ekmeğin fiyatınında artması gerektiğini belirtti. Doğalgaz’a yapılan zamlar, akaryakıt zamları ve son olarak un ile maya fiyatlarının zamnlanması dolayısıyla ekmek fiyatlarının artması gerektiğini belirtti.

Bayat Ekmeği Getir, Taze Ekmeği Götür

Ekmek fiyatlarındaki artış ise vatandaşı isyan ettirecek seviyeye getirdi. Bazı fırınlar henüz yansımayan ekmek zamları bazı yerlerde ise 85 kuruş olan ekmek fiyatının 1 TL ye yükselmesine neden oldu. Ekmeğe yapılacak zamın ise kasım 2012 tarihinde belirlendiği ve şubat ayı sonunda itibaren uygulanmaya başlayacağı açıklandı. Ekmek zamına fırıncılar sevinirken, vatandaş ise üzüntüyle karşıladı. Fırıncılar ise son zamanlarda gündeme gelen bayat ekmek projesinden yakınıyor. Fırıncılar bayat ekmeklerin geri getirilmesi projesini olumsuz karşılıyor. Fırıncılar özellikle bu proje ile birlikte israfın dahada aratacağı ve vatandaşın yemeyeceği ekmeğide almasına neden olacağını belirtti. Ayrıca bayat ekmeklerin bakterileri doğurabileceğide fırıncılar tarafından “Bayat ekmeği getir, taze ekmeği götür” projesini onaylamama sebepleri arasında görülüyor.

Ekmek Zammı

Ekmeğin zamlanmasındaki en büyük sebep olarak kepek miktarının artması olarak gösterildi. Ekmek zamlarının halk ekmeğini etkilemeyeceği ve halk ekmeklerinin zamlanmayacağı belirtildi. Ekmek zamlarının halk ekmeğini etkilememesi özellikle alım gücü düşük olan kesim için müjdeli haber olarak belirtilirken, ekmek zammının sebepleri olarak artan masraflar ve kepek oranının çoğaltılması olarak açıklandı. 2013 şubat ayından itibaren 85 kuruş olan ekmek 1 TL olacağı açıklandı.

GALERİ
REKLAMLAR
GÜZELLER GALERİSİ
REKLAMLAR