Ekonominin Başına Kim Geçecek?

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Berat Albayrak, 7 Haziran tercihlerinde bulunduğu gibi 1 Kasım tercihlerinde İstanbul’dan milletvekili seçildi. Cumhurdiğernı Erdoğan’ın büyük kızı Esra Albayrak ile evli tespit edilen Berat Albayrak, İstanbul 1. Bölge 6.sıra adayı şeklinde meclise girmeyi başardı.

PATRON BABACAN MI ALBAYRAK MI OLACAK?

Kulislerde Albayrak’ın yeni hükümette Başbakan Yardımcısı şeklinde ekonominin dümenine geçip geçmeyeceği konuşulmaya başlandı. Uzun senelerdır ekonomi yönetiminde yer alan fakat 7 Haziran tercihlerinde ‘üç devre’ kuralı sebebiyle aday olamayan Ekonomiden Sorumlu eski Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, da 1 Kasım tercihlerinde tekrar Ankara Milletvekili şeklinde seçildi.

MALİYE BAKANI ŞİMŞEK Mİ AĞBAL MI?

Babacan ile eş güdümlü uzun vakitdir Maliye Bakanlığı görevinde tespit edilen Mehmet Şimşek de Gaziantep birinci sıradan tekrar vekil seçildi. Fakat uzun seneler ekonominin en mühim bürokratlarından biri tespit edilen Maliye Bakanlığı Müsteşarı iken 7 Haziran’da Bayburt’tan milletvekili seçilen Naci Ağbal da 1 Kasım’da tekrar Meclis’e girmeyi başardı. Bu halde ekonomi kulislerinde Maliye Bakanlığı koltuğuna Şimşek’in mi yoksa Ağbal’ın mı oturacağı merak hususu oldu.

yeni-ak-parti-hukumetinde-ekonominin-dumenine-7837698_x_929_o[1]

CANİKLİ, MALİYE’YE Mİ GÜMRÜK’E Mİ?

AKP iktidarları devreinde uzun vakit Grup Başkanvekilliği yapan fakat adı her kabine değişikliğinde Maliye Bakanlığı amacıyla de geride bıraktığımız Nurettin Canikli, Gümrük ve Ticaret Bakanı şeklinde kabinede yer bulmuştu. 1 Kasım tercihlerinde Giresun Milletvekili şeklinde tekrar Meclise giren ve Cumhurdiğernı Erdoğan’a yakın isimler arasında sıralanan Canikli’nin yeni kabinede ekonomi yönetiminde yer alabileceği yorumları yapılıyor.

7 Haziran ardından kurulan geçici tercih hükümetinde Ekonominin patronluğuna getirilen Başbakan Yardımcısı Cevdet Yılmaz ise memleketi Bingöl’den tekrar vekil seçildi.

AKP’nin vekil miktarını en fazla artırdığı illerden tespit edilen Şanlıurfa’dan aday gösterilen Çalışma ve Sosyal Emniyet Bakanı Faruk Çelik’in de yeni kabinede tekrar yer almasına net gözüyle bakılıyor.

7 Haziran evveli Ekonomi Bakanlığı görevinde tespit edilen ve tekrar Cumhurdiğernı Erdoğan’a yakın isimlerden kabul edilen Nihat Zeybekçi de Denizli’den vekil seçildi.

ULAŞTIRMA BAKANLIĞINA YILDIRIM MI ELVAN MI?

Ulaştırma,Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı da en fazla merak edilen bakanlıklar arasında yer alıyor. 7 Haziran’da üç devre kuralı sebebiyle Meclis’e ara veren fakat Cumhurdiğernı Erdoğan’ın danışmanlığını yapan Binali Yıldırım, İzmir’den milletvekili oldu. Yıldırım’ın yeni kabinede Ulaştırma Bakanlığı yerine Başbakan Yardımcılığı görevine getirilebileceği ifade edilse de; son AKP kurultayında Davutoğlu’na karşı aday olmaya hazırlandığı haberleri sebebiyle bunun ‘zor’ olabileceği yorumları da yapılıyor.

Yıldırım ardından Ulaştırma Bakanlığı koltuğuna oturan Lütfi Elvan ise 1 Kasım tercihlerinde memleketi Karaman yerine Mersin’den aday gösterildi ve birinci sıradan milletvekili seçilerek Meclis’e girdi. Elvan’ın da yeni kabinede yer bulup bulamayacağı merak ediliyor.

Yine Erdoğan’a yakın bir diğer isim tespit edilen Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık da Kocaeli’den vekil seçilen isimlerden oldu.

GALERİ
REKLAMLAR
GÜZELLER GALERİSİ
REKLAMLAR