Elazığ’da arazide patlama meydana geldi

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Palu ilçesinde, arazide ortaya gelen patlama neticesi 3 şahıs öldü.

İlçenin Bozçanak köyü Hanönü mezrasında Çetin Yıldırım, 2 çocuğuyla el arabasındaki çöpleri dökmek amacıyla araziye gitti. Bu sırada şimdilik belirlenemeyen amaçla patlama ortaya geldi.

Bölgeye fazla sayıda ambulans ve asker sevk edildi.

Hayatını kaybedenlerin kimlikleri belli oldu

Patlamada hayatını kaybeden kardeşlerin kimlikleri belli oldu.

İlçenin Bozçanak köyü Hanönü mezrasında ortaya gelen patlamada, babaları Çetin Yıldırım ile hayatını kaybeden çocukların 3 yaşındaki Ecrin ve 9 yaşındaki Ensar Yıldırım bulunduğu belirlendi.

Olay yerinde patlamanın nedenine dair araştırmalar sürdürülüyor. Kaymakam Esengül Korkmaz Çiçekli de vaka yerine gelerek araştırmalarda bulundu. Ölenlerin yakınlarının da vaka yerine geldiği görüldü.

‘Patlamanın bir terör vakaı olmadığı kanaatine varılmıştır’

Elazığ Valiliği, ilk araştırmada terör vakaı olmadığı kanaatine varıldığını bildirdi.

Açıklamada, bunlar kaydedildi:

“Olayın anında akabinde bölgeye sevk edilen emniyet güçlerimizin gerçekleştirdikleri ilk araştırma neticesinda patlamanın bir terör vakaı olmadığı kanaatine varılmıştır. Palu Cumhuriyet Başsavcılığınca vakala alakalı adli tahkîkat başlatılmış olup, vakanın nedeni ile alakalı oldukça somut verilere ulaşıldığında kamuoyu ile paylaşılacaktır.”

İki metre genişliğinde çukur oluştu

Öte yandan patlamada hayatını kaybeden baba ile iki çocuğun cesedi otopsi amacıyla Fırat Üniversitesi Hastanesine kaldırıldı.

Yaşamını yitiren Çetin Yıldırım ile çocukları 3 yaşındaki Ecrin ve 9 yaşındaki Ensar Yıldırım cesetleri vaka yerinde uygulanan araştırmanın sonrasında otopsi amacıyla Fırat Üniversitesi Hastanesi morguna götürüldü.

Patlamanın ortaya geldiği yerde aşağı yukarı bir buçuk metre derinliğinde iki metre genişliğinde çukur oluştuğu görüldü.

Bu arada, Elazığ’da ikamet eden Yıldırım’ın, Kovancılar ilçesindeki krom işletmesinde çalıştığı, hafta sonu tatili amacıyla ailesiyle anne ve babasının yanına geldiği öğrenildi.

GALERİ
REKLAMLAR
GÜZELLER GALERİSİ
REKLAMLAR