Elektrikte Çağrı Merkezlerine 45 Saniye Şartı Geldi

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) yetkililerinden alınan bilgiye göre Kurul, elektrik dağıtım şirketleri yönünden kurulacak davet merkezlerinin hizmet niteliği standartlarına dair usul ve temelleri belirledi.

45 SANİYE İÇİNDE OPERATÖRE BAĞLANILACAK

EPDK, ilki geçen hafta Denizli’de Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak yönünden açılan ve 24 saat kesintisiz hizmet verecek davet merkezlerini arayan abonelerin, en geç 45 saniye ortamında operatöre bağlanabilmesi zorunluluğunu getirdi.

İlgili yönetmelik uyarınca elektrik dağıtım şirketleri (EDAŞ) ile görevli tedarik şirketleri yönünden ülke genelinde kurulması plan edilen 9 davet merkeziyle, bozukluk bildirimi, kac?ak ve usulsu?z elektrik enerjisi kullanım ihbarı, ödeme bildirimlerine dair itiraz ve şikayet gibi müracaatlar cevaplandırılacak.

İŞLEMİNİ TAMAMLAYAMAYAN ABONE…

Merkezleri arayan ve sesli cevap sistemine giriş yaparak 2 dakika içerisinde prosedürünü tamamlayamayan abonelerse bu zamanın sonucunda otomatik şeklinde tekrar operatöre yönlendirilecek.

Söz hususu operatöre bağlanma sürelerine bu bölümlerde uygulanan reklamlar, duyurular ve bilgilendirmeler de dahil olacak.

Her müracaat amacıyla bir takip numarasının oluşturulacağı görüşmelerin sonrasında cevap ve bilgilendirme amacıyla yapılacak geri dönüşler arayan bireyin talebine ideal şeklinde e-posta, telefon, kısa mesaj yolu ile ya da yazılı şeklinde yapılacak.

vatandasi-cildirtan-bekleyis-son-buluyor_x_8826003_682_z21

KAYITLAR 5 YIL SAKLANACAK

Görüşme kayıtları ve bütün prosedürlerin kayıt altına alınacağı davet merkezlerinde, prosedürlere ve raporlamalara ait bilgiler değiştirilemeyecek şeekilde olacak.
Çağrı merkezi sisteminde 1 sene süresince direk erişilebilir şekilde bulunacak prosedür kayıtları 5 sene süresince merkezlerin yedekleme ünitelerinde saklanacak.

MERKEZLER DENETLENECEK

Aynı merkezden hizmet alımı yapan şirketlerin sistemleri birbirinden bağımsız şekilde işlenecek ve raporlamalarla nitelik göstergelerine dair gerçekleme değerleri şirket şirket bazında üretilecek.

Çağrı merkezlerinin lüzumlu niteliklere haiz bulunduğu alakalı standartlara ideal şekilde işletildiği ve imal edilen raporların doğruluğu bu hususta akredite kuruluşlar yönünden incelenerek belgelendirilecek ve her senenin mart ayı sonucunda EPDK’ya sunulacak.

GALERİ
REKLAMLAR
GÜZELLER GALERİSİ
REKLAMLAR