Engelli Bireyler ve Ailelerinin Hakları

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Çeşitli nedenlerle insanların bedensel, zihinsel, ruhsal ve sosyal yeteneklerini çeşitli derecede kaybetmesi sonucunda engeller meydana gelmektedir. Ülkemizde nüfusun yaklaşık %12 si engelli bireylerden oluşmaktadır. Yani engelli bireyler ve aileleriyle birlikte yaklaşık 25 milyon vatandaş bu sağlık probleminden etkilenmektedir. Sitemizi incelediğinizde bu problemler ve çözüm yolları hakkında size yardımcı olduğumuzu görüp engelli haklarıyla ilgili birçok bilgiye ulaşmış olursunuz.

Toplumda zihinsel ve ortopedik bazen de bu sorunlardan birden fazlasında yetersizlik olması durumunda kısıtlanan insanlarımız vardır. Bu insanlar aileleri ile birlikte çeşitli sıkıntılar yaşanmaktadır. Engelli bireylerin ve ailelerinin hayatlarını kolaylaştırmak için Onlara devletler tarafından bazı engelli hakları verilmiştir.

Engelli hakları kamusal alanda yapılan indirimler, ulaşım ulaşım alanında yapılan indirimler, engelliler için araç park kartı, engelli ebeveyn hakları, engelli çalışanlara erken emeklilik hakkı, engelli çalışanlara vergi indirimi bu haklardan bazılarıdır. Ayrıca engelli bireylerin ve ailelerinin engelli maaşı hakkı da vardır. Bu hakların ayrıntılarına Web sitemizi incelediğinizde ulaşabilirsiniz. Bu haklardan yararlanabilmek için engelli raporuna sahip olmak gerekmektedir. Engelli raporu yetkili sağlık kuruluşları tarafından gerekli şartlar oluşturduğu takdirde verilir. %40 üzeri engelli bulunan ve hiçbir güvenlik kurumuna tabi olmayan 18 yaşından büyüklere ve 18 yaşından küçük engelli yakını bulunan kişilere engelli maaşı verilir. Engelli raporu ve engelli maaşı hakkındaki tüm bilgiler sitemizde mevcuttur. Bunun dışında engellilerle ilgili merak ettiğiniz her şeye sitemizi incelediğinizde ulaşabilirsiniz

GALERİ
REKLAMLAR
GÜZELLER GALERİSİ
REKLAMLAR