Enginarlı Bakla Çorbası

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Enginarlı bakla çorbası malzemeleri

4 temizlenmiş enginar
300 gr taze iç bakla
6 su bardağı sıcak su
1 çay bardağı sıcak su
1 limonun suyu
1 yumurta sarısı
1 soğan
4 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Dereotu

Sheraton İstanbul Maslak Hotel sous chef Ali Osman Özkan sizlere Tavuk But Sarma tanımını anlatıyor.

Enginarlı bakla çorbası hazırlanışı

Enginarları dörde bölüp kararmamaları amacıyla limonlu suda bekletin. Taze iç baklaları tencereye alıp sıcak suyu ekleyin. Baklalar yumuşayana kadar pişirin. Blender’le ezerek püre durumuna getirin. Zeytinyağının yarısını tavaya alıp enginarları kavurun. 1 çay bardağı sıcak su ekleyip enginarlar yumuşayana kadar pişirin. Tuzla tatlandırın.

enginarli-bakla-corbasi_e7f72806[1]

Limon suyu ve yumurta sarısını bir kasede çırpın. çorbanın suyundan birkaç kaşık ekleyip terbiyenin ılınmasını sağlayın. Terbiyeyi tencereye ekleyip 5 dakika pişirin. Enginarları ekleyin. Tuzla tatlandırın. Kalan zeytinyağını tavaya alıp ısıtın. Piyazlık doğranmış soğanı ekleyip kısık ateşte karamelize tespit edilena kadar kavurun. çorbayı kaselere paylaştırın. üstüne karamelize soğanı paylaştırın. Dereotu ile süsleyip servis yapın.

Enginar Karaciğer arkadaşı enginar, sindirimi sağladığı gibi böbrek ve bağırsakların çalışmasını da düzenler. Akdeniz bölgesinde genellikle bahar aylarında yetişen enginar, yağ seviyesi çok düşük olmasından bilhassa kilo vermeye çalışanların sofrasından eksik olmaz. Karbonhidrat, vitamin, protein ve mineral deposu enginarın en büyük bilhassarinden biri de, vücuttaki zararlı toksinlerle mücadele ederek bedene enerji depolamasıdır.

Bakla Tazeyken taneleri yeşil, kuruyunca kahverengi tespit edilen bakla, B6, B2, B1 ve K vitaminlerinin yanı sıra potasyum ve magnezyum mineralleri yönünden da varlıklıdir. Mısri ve kıbti olmak üzere iki çeşidi tespit edilen baklanın bütün bölümleri kullanılır. Tazeyken tüketmenin oldukça çok faydası bulunduğu bilinmektedir. Hazmı basit ve gıda sayısal değeri yönünden varlıklı bakla sofralarımızın beğenilen tariflerinde mühim rol oynar. Enginarlı bakla çorbası bundan sonra hazır, afiyet olsun.

GALERİ
REKLAMLAR
GÜZELLER GALERİSİ
REKLAMLAR