Erdoğan ‘Bir Ricam Daha Olacak’ Deyip Tarihi Çağrıyı Yaptı

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, muhtarlar toplantısında ekonomiye dair mühim açıklamalarda bulundu. Erdoğan, “vatandaşlardan bir ricam oldukça olacak” diyerek “Herkes yerinde sabit kaldığında varlık içerisinde yokluk çekmeye mahkum oluruz. Gelin ülkemiz amacıyla, vatanımız, milletimiz amacıyla hep eş güdümlü harekete geçelim.” dedi.

Erdoğan’ın konuyla alakalı konuşmasından satır başları:

VATANDAŞLARIMDAN BİR RİCAM DAHA OLACAK

Ekonominin can damarı devamlılık ve emniyet ortamadır. Türkiye’ye saldırıların hedeflerinden biri ekonomomizin düzgün giden temposunu bozmak, çarkları kırmak ve durdurmaktır. Şu ana kadar bir yorgunluğun ötesinde kalıcı bir hasar hamdolsun almadık. İhracatımız tekrar toparlanmaya başladı. Gerilemenin durduğu ve tekrar yükseliş devresine girdik. Turizm pazarında evvel Rusya sonra terör olaylarıyla kayıpların yakında sona ereceğini bu sezondan itibaren tekrar artışın başlayacağını düşünüyorum. Tabii olmayan yüksek kur birilerine kazandırırken birilerine kaybettiriyor. Vatandaşlarımdan bir ricam oldukça olacak, oldukça evvel birtakım ricalarım oldu ve bu işi sahiplendiler. Yastıkların altında varsa dövizler bunu Türk Lirası’na çevirin dedik. Sağolsun yüklendiler ve TL’ye çevirdiler.

“DÖVİZ ALINACAK DEĞİL, SATILACAK DÖNEMDEYİZ”

İçinden geçen günler döviz alıncak değil döviz satılacak dönemdir. Bunu bilhassa söylüyorum. Hiçbir kriz sürdürülebilir değildir. Bu saldırılar ilanihaye devam edecek değildir. Bu saldırıları yönlendirenlere de yükselen maliyeti vardır. Bu maliyeti hiçbir gücün uzun vakit göze alamayacağına inanıyorum. Bizim dayanma gücümüzü bir vakitdir sınadılar. Mücadele gücümüzün ve inancımızın fazla yüksek olduğunu, birlik ve beraberliğimizin basit basit bozulamayacağını gördüler. Onlarda bu tür birlik beraberlik söz hususu değil. Genellikle Batı ülkelerinde.

BANKALARA ÇAĞRI: FAİZLERİ DÜŞÜRÜN

Başta kamu bankaları olmak üzere lütfen faiz oranlarını düşürün. Faiz oranlarını düşürün ki, yatırımcı, girişimci fazla oldukça rahat bir biçimde yatırımını yapabilsin. Çünkü yatırım olursa üretim olur. Üretim olursa bu sorunlu proses başarı ile atlatılacaktır. Çok kazanacaklarına biraz az kazansınlar. Zaten kendi paranla kazanmıyorsun ki, vatandaşın sana getirdiği parayla kazanıyorsun. 10 kazanma 5 kazan.

“GELİN BU MİLLET İÇİN ÜLKE İÇİN BİRLİKTE HAREKETE GEÇELİM”

Başta kamu bankalarımız olmak üzere tabii 1 numara Merkez Bankası olmak üzere bu çalışmayı hızla yaparak bunu aşağıya çekmemiz gerekiyor. Türkiye’nin şu andaki bozukluğu paranın yokluğu değildir, paranın stabil duruma işlemiş olmasıdır. Herkes aniden alacağını tahsil etme, borcunu öteleme gayretine girdiğinde işin içerisinden hiç kimse çıkamaz. Hiç kimse önümü göremiyorum deme lüksüne sahip değildir. Herkes bir arkasındakinin önünü açarak, bu fedakarlığı yaparak bu riski alarak ilk aşaması atmalıdır. Herkes yerinde sabit kaldığında varlık içerisinde yokluk çekmeye mahkum oluruz. Gelin ülkemiz amacıyla, vatanımız, milletimiz amacıyla hep eş güdümlü harekete geçelim.

GALERİ
REKLAMLAR
GÜZELLER GALERİSİ
REKLAMLAR