Erdoğan Sınır Ötesi Operasyonu İşaret Etti

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara’da düzenlenen hain terör saldırısından sonra bir açıklama yaparak ”Devletimiz, her türlü terör tehdidi karşısında, meşru müdafaa hakkını kullanmaktan asla vazgeçmeyecektir.” dedi.

“MEŞRU MÜDAFAA DEDİYSE, SINIR ÖTESİ DEMEKTİR”

Erdoğan’ın bu açıklamasına ilk yorum güven uzmanı Mete Yarar’dan geldi. Canlı yayında açıklamayı yorumlayan Yarar şu ifadeleri kullandı; ”Meşru müdafaa diyorsa, o zaman sınır ötesi demektir. Bu BM’nin 51. maddesi. Yani sınır ötesinde operasyon yapma hakkını verir. Bu o anlama gelir. Meşru müdafaa dendiği anda bilin ki yurt dışı operasyon. Ben uzun zamandan beri söylüyorum. Türkiye’deki terör örgütünün şehir yapılanmasının Kandil’i bundan sonra Irak topraklarında değil Suriye’de. Ve yakın bir dönemde büyük mümkünlıkla Türkiye, özellikle bu son açıklamalardan sonra eylemlerini Suriye’de gerçekleştirecek.

erdogan-in-ankara-mesajindaki-kritik-ayrinti_x_8255773_4052_z2[1]

“KARARGAH ÇOKTAN TAŞINDI”

Karargah çoktan Suriye’ye taşındı. Türkiye’deki Cizre, Nusaybin, Şırnak ve Diyarbakır’daki bütün saldırıların organize edildiği, malzemesinin gönderildiği, lojistik desteğin verildiği yer bundan sonra Kandil değil. Zaten bu bundan sonra mantık olarak da doğru değil. Oradan o bölgeye malzemenin gelmesi mümkün değil. Eğitimlerin yapıldığı yer de orası.

ERDOĞAN SİNYALİ 1 AY ÖNCESİNDEN VERDİ

O yüzden meşru müdafaa lafını özellikle sayın Cumhurbaşkanı aşağı yukarıya 1 aydan beri çok sık sık kullanıyor. Çünkü Türkiye orada şu kavramı kullanıyordu, o kavram aslında biraz eksik bir kavramdı. ‘Angajman’ diyordu. Uluslararası toplumun size vermiş varolduğu meşru müdafaa kapsamı aslında çok gerektiğince uzun bir yerde operasyon yapma yetkisi veriyor. Angajman ise belli bir kapsam içindedir. O yüzden sayın Cumhurbaşkanı 1 aydan beri bunu çok dillendirdi.”

GALERİ
REKLAMLAR
GÜZELLER GALERİSİ
REKLAMLAR