Erdoğan’ın 5G Önerisine Destek

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Ericsson’un kablosuz ağlarla alakalı inceleme alhemen yönetici bulunan Magnus Frodigh, AA muhabirine yaptığı açıklamada, “Erickson şirketinin 2020 senesinde bütün dünyada 5G kablosuz ağ teknolojisine geçilmesi konusu ile alakalı bütün hazırlıkların bitirdiğini ve şayet teknolojik gelişme günümüz seyrinde giderse bir kaç senea kadar bile 5G düzeneğinin kullanılmaya başlanacağını” belirtti.

Frodigh, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 5G açıklamasına da atıfta bulunarak, Türkiye’nin bir kaç sene ortamında 5G kablosuz ağ teknolojisine geçmesinin imkânsız olmadığını kaydetti.

Frodigh, Güney Kore’nin 5G teknolojisi konusu ile alakalı Türkiye gibi fazla hevesli olduğunu ve ilk denemenin Güney Kore’de gerçekleştirilecek 2018 Kış Olimpiyatları’nda yapılacağını belirtti.

Japonya’nın da bu hususta fazla hevesli olduğunu ifade eden Frodigh, 2020 Tokyo Olimpiyatları’nda 5G bağlantısının hazırlanması ve döneme girmesi amacıyla yoğun çaba sarf ettiğini bildirdi.

İsveç’in başkenti Stockholm’ün Kista bölgesindeki inceleme ve geliştirme laboratuvarında geride bıraktığımız sene ilk kez 5G teknolojisini denediklerini ifade eden Magnus Frodigh, saniyede 640 megabayt veri göndermeyi başardıklarını ifade etti. Frodigh, Japonya’nın NTT DoCoMo ve Güney Kore’nin SK Telecom şirketlerinin yetkililerinin de bu tarihi ana tanıklık ettiğini söyledi.

5G teknolojisinin sürücüsüz vasıtaların yaygınlaşması gibi çoğu teknolojik yeniliği yhemen getireceğini dile getiren Frodigh, 5G yardımıyla vasıtalar arasında bilgi alışverişinin hemen ve kesintisiz sağlanacağını, bu sayede sürücüsüz vasıtaların güvenilir biçimde trafikte yol alabileceğini kaydetti.

Frodigh, 5G teknolojisiyle az enerji tüketen sistemler kurulabileceğini, bu amaçla oldukça dar radyo frekansları kullanılarak bütün dünyadaki cihazlarla uyumlu aygıtlar yapılabileceğini anlattı.

GALERİ
REKLAMLAR
GÜZELLER GALERİSİ
REKLAMLAR