Erzincan’da Verilen Karar Milyonları Alacaklı Yaptı

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Erzincan’da elektrik faturalarında kayıp kaçak gibi beş ayrı kalemde uygulanan kesintiler tüketicinin mahkemeye açtığı dava ile haksız bulundu. Yerel Mahkeme, 5 ayrı kalemde alınan bedellerin 10 sene geriye dönük tüketiciye iade edilmesine ve kesintilerin bir oldukça yapılmamasına karar verdi.

MİLYONLARI İLGİLENDİREN KARAR

Erzincan’da müvekkilin işletmesine ait elektrik faturalarında haksız kesinti yapıldığı iddiası ile 1 Asliye Hukuk Mahkemesi’ne başvuran Avukat Bahadır Pir, bir senelik hukuk mücadelesinin sonrasında milyonlarca tüketiciyi yakından ilgilendiren davayı kazandı.

İLERİYE DÖNÜK KESİNTİ DE YAPILAMAYACAK

02 Şubat 2015 tarihinde Erzincan Barosuna kayıtlı Avukat Bahadır Pir yönünden açılan davada Yargıtay’ın ‘elektrik abonesinden kayıp kaçak parası alınamaz’ genel kurul kararını emsal gösterildi. Yerel Mahkemeye söz hususu kesintilerin ileriye dönük de yapılamayacağını bildiren Avukat Bahadır Pir, gelen bilirkişi raporlarının sonrasında mahkeme yönünden haklı bulundu. Faturasına her ay aşağı yukarı yüzde 14 kayıp-kaçak bedeli eklenen tüketici, kararla rahat soluk almış oldu.

erzincan-da-verilen-karar-milyonlari-alacakli_x_8256390_4456_z2[1]

5 AYRI KALEMDEN YAPILAN KESİNTİ İADE EDİLDİ

Yerel Mahkeme, elektrik faturalarında beş ayrı kalemde uygulanan kesintilerin 10 sene geriye dönük tüketiciye iade edilmesine ve söz hususu bedellerin bir oldukça alınmamasına karar verdi. İlk kalitesi taşıyan karar sonrasında milyonlarca tüketici dava açmaya hazırlanıyor.

GALERİ
REKLAMLAR
GÜZELLER GALERİSİ
REKLAMLAR