Binlerce Öğrenci Erzurum’da Kitap Okudu

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Erzurum’da yürütülen “Kitap Okumak Hayattır, 10 Bin Öğrenci Geleceğini Okuyor Projesi” kapsamında öğrenciler ve öğretmenler, stadyumda kitap okuyarak farkındalık oluşturmaya çalıştı.

Palandöken İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Palandöken Belediyesince yürütülen proje kapsamında, ilçedeki 60 okulda eğitim ve öğretim gören 10 bin öğrenci ile bin öğretmen, Kazım Karabekir Stadyumu’nda bir araya geldi. Öğrenciler ve öğretmenler, etkili yağmura rağmen protokol üyeleriyle eş güdümlü tribünde kitap okudu. Stadyumda vazife alan ambulans şoförleri ile sıhhat personelinin de araçlarında faaliyete katıldığı görüldü.

Öğrencilerden Eda Nur Gürbüz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, “Çok yararlı bir faaliyet oldu. Bundan sonra oldukça çok kitap okuyacağım” dedi.

İrem Nur Kök de okumayı sevdiğini, her ay en az iki kitap bitirdiğini, açık havada öğrencilerle kitap okumanın oldukça keyifli olduğunu söyledi.

Nazlı Can Soy, internette vakit geçirmediğini, boş vakitlerini kitap okuyarak değerlendirdiğini, 7. sınıf öğrencisi Alperen Gürgen de haftada bir kitap bitirdiğini anlattı.

“Biz bir kitap medeniyetinden geliyoruz”

Palandöken İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdurrahman Gazioğlu, öğrencilerin kanaat dağarcıklarını, geleceğe bakışlarını ilerletmek adına mühim bir proje gerçekleştirdiklerini ifade etti. Gazioğlu, “Öğrencilerimizde okuma bilincini meydana getirmek, ilerletmek, onları boş şeylerden uzaklaştırmak, bilgi birikimlerini, sözcük dağarcıklarını çoğaltmak amacıyla bu tür bir faaliyet yaptık” dedi.

Gazioğlu, bilinçli, bilgi sahibi ve donanımlı gençler yetiştirmeyi amaçladıklarını, bilginin niteliğinin de ehemmiyet taşıdığını, okunan kitabın millete, ülkeye hayırlı, insana yararlı olması gerekliliğini vurguladı. Gazioğlu, öğrencilerin ahlaki bilgilerini güçlendirmeyi amaçladıklarını de söyledi.

Palandöken Kaymakamı Gürbüz Karakuş, kitabın aklın ilacı, kütüphanenin de eczanesi olduğunu belirterek, “Biz bir kitap medeniyetinden geliyoruz. Ne vakit kitaba değer vermişsek yükselmişiz, medeniyetimizi kuvvetli kılmışız. Ne vakit uzaklaşmışsak o vakit da sıkıntılar yaşamışız. Onun amacıyla bu hususta duyarlılık meydana getirmek istedik” diye konuştu.

Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenlioğlu da öğrencilerin okuma alışkanlığı kazanması ve bu hususta farkındalık yaratılması amacıyla spor tesislerinin kapılarını çocuklara açtıklarını sözlerine ekledi.

GALERİ
REKLAMLAR
GÜZELLER GALERİSİ
REKLAMLAR