EURO 2016’yı Kana Bulayacak Teröristin Yakalanma Anları Ortaya Çıktı

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Avrupa Futbol Şampiyonası’nda bombalı eylem planı yapan Fransız vatandaşı Gregoir M. adlı terörist geçen Cumartesi günü Ukrayna – Polonya sınırında, Ukrayna emniyet güçleri yönünden yakalandı. Fransa’ya doğru hareket eden teröristin aracında 125 kg TNT patlayıcı, 20 RPG füze atar, 5 AK47 Kaleşnikov ve fazla sayıda mühimmat ele geçirildi. Ukrayna Gizli Servisi ise teröristin yakalanma anını basın kuruluşlarına servis etti.

CUMARTESİ GÜNÜ YAKALANDI

Ukrayna sınır emniyet görevlileri Cumartesi günü gerçekleştirdikleri bildirimde ismi belirtilmeyen 25 yaşında bir bireyin aracında füze atar ve otomatik silahların da varolduğu bir cephaneyle yakalandığını ifade etti.

EURO 2016’YI HEDEF ALACAKTI

SBU lideri Vasily Gritsak, söz hususu bireyin silah ve patlayıcı almak amacıyla Ukrayna’daki silahlı gruplarla bağlantıya geçtiğini ifade etti.

euro-2016-yi-kana-bulayacak-terorist-boyle_x_8504358_3268_z1[1]

Gritsak, gözaltına alınan bireyin amaçladığı yerler arasında Müslüman ve Yahudilerin ibadet yerleri ve EURO 2016 maçlarının oynanacağı binalar olduğunu ifade etti. Vergi toplamayla ilgilenen Fransız hükümet binaları gibi binalar da amaçlar arasındaydı.

15 TERÖR EYLEMİ HEDEFLEMİŞ

Gazetecilere mevzuşan Gritsak, “Fransız vatandaşı, hükümetinin attığı adımlar, İslam’ın yaygınlaşması ve küreselleşme hususu ile ilgili olumsuz şeyler ifade etti ve birkaç adet terörist hücum yapma planından bahsetti” diyerek, SBU’nun turnuva evveli plan edilen 15 terör girişimini engellediğini belirtti.

EURO 2016 İÇİN UYARDI

Fransız polisinden bir kaynak ise mevzu ile ilgili şüpheli olduğunu ifade etti. Fransız polisi, söz hususu bireyin ne kendilerine ne de istihbarat servisine tanıdık olmadığını ve Meuse bölgesinde evinde uygulanan bir aramada rastgele şüpheli bir şeye rastlanmadığını belirtti.

Avrupa çapında emniyet birimleri EURO 2016 turnuvası evveli yüksek alarma geçerken, ABD kendi vatandaşlarına Avrupa’da muhtemel terör girişimleri olabileceği ve bu girişimlerin amaçlari arasında turnuvanın da olabileceği uyarısını yaptı.

GALERİ
REKLAMLAR
GÜZELLER GALERİSİ
REKLAMLAR