Facebook’a Virüs Bulaştı

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Facebook’a virüs bulaştı. Yaklaşık 6 milyon kullanıcının hesabı tehlike altında olabilir. Sosyal paylaşım sitesi Facebook tarafından yapılan uyarıda sisteme bulaşan virüsün yaklaşık 6 milyon kullancının hesap bilgilerinin yanlışlıkla açığa çıkabileceğini belirttil. Açıklamanın ardından kullanıcılar telaşlandı. Facebook şirketi tarafından yapılan açıklamada virüs sebebiyle kullanıcıların sistemde kayıtlı olan email adreslerinin ve telefon numara vb. iletişim bilgilerinin açığa çıkabildiği ve diğer kullanıcılar tarafından görünür hale gelebildiğini belirtti.

Facebook’a Virüs Bulaştı

Kullanıcıların sistemde kayıtlı olan kişisel bilgilerini arkadaşlık önerisinde bulunmak üzere kullanan Facebook, arkadaş önerme sisteminin kişisel bilgi yükleme kısmını etkileyen virüs bulunduğu ve virüsün ortalama 6 milyon kullanıcıyı etkileyebileceği ve sorununda sistemdeki teknik bir nedenden oluştuğunu belirtti. Facebook hesaplarının arşivlerden yüklenen kullanıcılar iletişim bilgilerini arkadaş listesi ve arkadaşlarının arkadaşlarını tarafından görünebilir hale geldi.

Facebook Virüs Sorununu Halletti

Virüs nedenitle kullanıcılarının bilgilerinin görünür hale geldiğini belirten Facebook sorunun halledilerek bu sorundan etkilenenlere email ile bilgi verildiğini açıkladı. California’nın Menlo Park’ında bulunan Facebook merkezi 1 milyar kullanıcısının bilgilerini güvenle korumaya devam ediyor. Facebook bilgilerinin virüs nedeniyle açığa çıkması ve diğer kullanıcılar tarafından görünür hale gelmesinin kısa sürede önüne geçilmesi ve Facebook’un bu konuya verdiği önem kullanıcılarını memnun etti.

GALERİ
REKLAMLAR
GÜZELLER GALERİSİ
REKLAMLAR