Fernandes’in Davasında Karar Çıktı

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Beşiktaş Futbol Takımı’nın eski oyuncusu Portekizli Manuel Fernandes, evinde iki kadını darbettiği iddiasıyla yargılandığı davada 12 bin lira adli para cezasına çarptırıldı. Mahkeme, hükmün açıklanmasını geri bıraktı.

Duruşmada, vakanın yaşandığı binaya şikayetçilerin giriş ve çıkışlarını gösteren emniyet kamera görüntüleri izlendi. Bu görüntülere dair bilirkişi raporunun da mahkemeye vardığı belirtildi.

Şikayetçiler Gülşah Ö. ve Damla Ç, kayıtlarda giriş ve çıkıştaki görüntülerinin birtakım halleri gösterdiğini kaydetti. Şikayetçiler, darbedildikleri anların görüntülerinin bulunmadığını dile getirerek, sanığın cezalandırılmasını talep etti.

Fernandes’in avukatı Hakan İnce, sahip olunan delillerle karar vermenin hukuka aykırı olacağını savunarak, şikayetçilerin çelişkili ifadeler verdiğini ileri sürdü. İnce, eldeki tek delilin şikayetçilerin soyut ifadeleri bulunduğunu söyleyerek, “Müvekkilimin durup dururken saldırması hayatın olağan akışına aykırıdır. Beraat kararı verilmesini talep ediyorum” dedi.

Davayı karara bağlayan mahkeme, Fernandes’i “kasten yaralama” suçunu iki şahsa yönelik işlediği gerekçesiyle 200 gün adli para cezasına çarptırdı. Mahkeme, günlüğü 60 liradan, bu cezayı 12 bin lira adli para cezasına çevirerek, hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına hükmetti.

– İddianameden

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianamede, Beşiktaş’ın eski Portekizli futbolcusu Manuel Fernandes’in 4 Mayıs 2013’te, Beşiktaş’taki bir gece kulübüne gittiği, burada tanıştığı Damla Ç. ve Gülşah Ö’yü oldukça sonra Beşiktaş’taki evinde ağırladığı belirtilerek, gecenin gelişen saatlerinde iki bayanın “darbedildikleri” iddiasıyla Beşiktaş Polis Merkezine başvurdukları anlatılmıştı.

İddianamede, Adli Tıp Kurumu yönünden hazırlanan raporda Gülşah Ö’nün parmaklarında, sağ şakağında ve başında, Damla Ç’nin ise elinde ve kolunda yaralanmalar bulunduğu, bu yaralanmaların “basit tıbbi araya girmek ile giderilebilecek” kalitede bulunduğu bildirilmişti. Fernandes’in iki kadına karşı “kasten yaralama” suçunu işlediği ileri sürülen iddianamede, kara beyazlı futbolcunun 4 ile 10 sene arasında değişen hapis cezasına çarptırılması talep edilmişti.

GALERİ
REKLAMLAR
GÜZELLER GALERİSİ
REKLAMLAR