FIBA Avrupa’dan statü değişikliği

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Avrupa Basketbol Federasyonları Birliği (FIBA Avrupa) İcra Kurulu, kulüp seviyeindeki en mühim iki basketbol turnuvasında değişiklık yapma kararı aldı.

FIBA Avrupa yönünden uygulanan bildirime göre, Uluslararası Basketbol Federasyonları Birliği (FIBA) ve FIBA Avrupa yönünden görevlendirilen çalışma grupları, Avrupa’nın kulüp birtakımndaki en mühim iki turnuvasının statülerinde birtakım değişiklıklar yapılmasına karar verdi.

Açıklamada, yeni modelle birlikte büyüme potansiyeli yüksek en üst seviye turnuvanın, uzun vadede kuvvetli bir finansal destekle sürdürülebileceği, bu sebeple projede hem FIBA’nın hem de FIBA Avrupa’nın kaynaklarının kullanılacağı belirtildi. Çalışma gruplarının, yeni turnuvayla alakalı önerisini, yeni modeli oldukça da ilerletmek ve bir an evvel yürürlüğe sokmak amacıyla kulüplere ve hissedarlara sunma kararı verildiği de kaydedildi.

Yeni sezondan itibaren geçerli olacak yeni statüye göre, Avrupa Ligi’ne katılamayan bütün takımlar oluşturulacak yeni organizasyonda yer alacak. 40’tan çok ülkeden 100 kadar kulüp, turnuvaya, değişik turlarda dahil olacak. Takımların turnuvadaki yerleri, liglerindeki ve Avrupa kupalarındaki başarıları tarafında belirlenecek. Avrupa Ligi ve ULEB Avrupa Kupası elemelerine katılamayan takımlar, kendileri amacıyla ayrılan kontenjana yerleştirilecek.

FIBA Avrupa, kulüplerin katılım masraflarını azaltmak ve tur atlayan takımlara performans primi sağlamak hedefiyle bu turnuvaya yüklü oranda finansal kaynak aktaracak.

İcra kurulu ilaveten Baltık, Baltık Kadınlar ve Orta Avrupa Kadınlar Basketbol Liglerinin adeta bilinen turnuva statülerini koruduğunu da açıkladı.

Yeni uygulanan Adriyatik Ligi’nin lüzumlu belgeleri FIBA’ya sunduğu, ligin Hırvatistan’da tüzel kişilik kazanmasının sonrasında kaydının tamamlanacağı ve adeta tanınacağı da belirtildi.

GALERİ
REKLAMLAR
GÜZELLER GALERİSİ
REKLAMLAR