Galatasaray 1 – Manchester United 0 Şampiyonlar Ligi

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

2012 Şampiyonlar ligine kötü bir başlangıç yaparak ilk 3 maçta sadece 1 puan alıp son sırada olan Galatasaray sonunda şeytanın bacağını kırmayı başardı. Cluj takımını sahasında yenmeyi başararak 4 puana ulaşıp büyük avantaj yakalayan Galatasaray zoru başardı ve Manchester United takımını 1-0 yenerek puanını 7 ye yükseltti. Cluj takımınında Braga’yı 3-1 yenmesi sonucu Galatasaray UEFA Avrupa Ligini garantiledi. Şampiyonlar ligi içinde büyük avatantaj yakalayan Galatasaray, Cluj’u 2’li avarajda geçiyor. Bu yüzden son maçta Cluj’dan daha az puan almazsa Şampiyonlar liginde bir üst tura çıkmış olacak.

Galatasaray 1 – Manchester United 0 Özeti

Maç sırasında Fatih Terim ve yardımcıları Ümit Davala ile Hasan Şaş’ında oldukça heyecanlı olduğu gözlerden kaçmadı. Maç öncesi Manchester United oyuncularına göz dağı vermek isteyen taraftar ise başarılı oldu. Manchester United, ilk yarı daha iyi oynasada çok fazla pozisyon bulamadı. İlk yarıda Manchester United’ın bir topu direkten dönerken, Galatasaray 2. yarıda daha iyi oynayarak golü buldu. Melo bir anda sahneye çıktı ve vurması zor topa kafayla şut çekti. Kaleciyi aniden gelen topu kornere çelmeyi başardı. Melo Galatasaray taraftarını hareketlendirmek için çaba gösterdi. Ardından kullanılan korneri Melo’dan önce Burak gole çevirdi. TT. Arena ayaklandı. Galatasaray bu dakikadan sonrada iyi oyununa devam etti. Hamit’in şutu direkte patladı. Manchester United son dakikalarda yürekleri ağızlara getirsede maçın sonucu değişmedi ve Galatasaray 1 – Manchester United 0 olarak neticelendi.

Burak Yılmaz’ın Golü

Şampiyonlar Ligi H Grubu Puan Durumu

Bu sonuçlara göre Manchester United 12 puanla 1. sırada kalirken, Galatasaray ve Cluj 7 puanla 2. ve 3. sıraları paylaştı. Braga ise sonunculuğu garantiledi. Manchester United – Cluj ile karşalaşacakken, Galatasaray – Braga ile karşılaşacak.

Maç sonrası röportaj veren 2 teknik adamın mutlu olduğu ve bir arada fotoğraf çektirdikleride görüldü. Fatih Terim, Alex Ferguson ve Abdürrahim Albayrak’ın fotoğrafları ise twitterda dolaşırken, maç sonrası verilen röportajlarda 2 teknik adamın sonuçtan memnun olduğu görüldü.

GALERİ
REKLAMLAR
GÜZELLER GALERİSİ
REKLAMLAR