Galatasaray Borçlar İçin Kampanya Başlatıyor

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, “55 milyon Euro’luk zararı UEFA’dan mektup gelmeden 26 milyona çekmişiz. 10 milyon Euro gibi bir gereklilik bulunduğu amacıyla aksiyon planı hazırladık. 8 Şubat’ta bir lansmanla bu kampanyayı başlatıyoruz. Taraftarlara, camiaya ve Türkiye’ye yönelik bir kampanya olacak” dedi.

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, NTV’de yayınlanan “10’da Ekonomi” isimli programda sarı-kırmızıların UEFA yönünden 1+1 yıl Avrupa’dan men cezası alma tehlikesi, takımın ekonomik problemleri ve çözümü amacıyla gerçekleştirdikleri projeler ile alakalı açıklamalarda bulundu.

“GALATASARAY’A İKİ YIL İZLEME SÜRESİ VERİLDİ AMA SÜRE DOLMADAN TEPEMİZE ÇÖKTÜLER”

Galatasaray’ın, Finansal Fair Play kapsamında UEFA yönünden 1+1 yıl Avrupa’dan menle cezalandırılması tehlikesi ile alakalı konuşan Dursun Özbek, şunları söyledi:

“UEFA, Galatasaray’ın 2015-2016 sezonunda Finansal Fair Play’e uymadığından ötürü değil önceki yıllarla alakalı bir karar verdi. UEFA bize ‘2009’da koyduğumuz regülasyonlara aykırı olarak 2012-2013 sezonunda 38 milyon, 2013-2014’te 70 milyon, 2014-2015’te ise 55 milyon Euro etmişsiniz. Zarar limitiniz 30 milyon Euro’ dedi. Hem de kulübe ‘Ben seni esasen 2014’te uyarı ettim. Bu yüksek borçlanmayı gördüğüm amacıyla bundan sonra seni izleyeceğim’ uyarıında bulunmuş. O günkü idare ise ‘Ben sporculara 90 milyon Euro’dan çok ödemeyeceğim’ diye taahhütte bulunmuş. Ancak 95 milyon Euro ödenince UEFA bunu belirleme etmiş. Hem de ’19 milyon Euro’dan çok aktarma yapmayacağım’ denilmiş ama 27 milyon Euro’luk aktarma yapılmış. Bunun üstüne de Galatasaray’a 2 yıl izleme zamanı verilmiş. Ancak bu vakit dolmadan UEFA tepemize çöktü. ‘Zararda azalma var ama bizim rakamlarımıza uymuyorsun’ dediler. Normalde izleme zamanı 2016’da bitiyor ama bitime 9-10 ay kala ‘Siz bunu düzeltemezsiniz’ diye tepemize çöktüler. Bizden, bu zararın açıklanmasını istediler. Biz de zararı açıkladık ve gerekçelerini söyledik. Savcılık makamı gibi düşünün, üst heyete rapor verdiler. Yüksek zarar ve akde aykırılık üstünde duruyorlar. Bu uyuşma yapılırken belki oldukça dikkatli olunması gerekirdi. Galatasaray 350-400 milyon Euro hacmi bulunan büyük bir şirket. Başka kulüplere 4-5 yıl izleme zamanı veriliyor. Bize restorasyon amacıyla iki yıl vakit verildi ama vakit bitmeden tepemize çöktüler.”

galatasaray-i-kurtaracak-plan-ortaya-cikiyor_x_8128312_813_z1[1]

“DUYGUN YARSUVAT DÖNEMİNDE BU ZARARIN TESPİTİNİ YAPTIK”

UEFA’nın Galatasaray’a turnuvalardan 1+1 yıl men ceza vermek istediğini altını çizen Özbek, “2015-2016 sezonunda zararın 10 milyon Euro’ya inmesi ilk şarttı. ‘2016-2017 sezonu sonucunda da 10 milyon Euro zararla kapatırsanız ikinci yılki cezayı kaldırırız’ diye üst heyete öneri ediyorlar. 23 Şubat’ta duruşmamız var. Savunmamızı yapacağız. Zararı 10 milyon Euro’ya indirmek yalnızca UEFA mektup gönderdiği amacıyla değil. Zaten hedefimiz bu rakamlara inmek. Yüksek civarda zararla sürdürebilirlik söz hususu değil. Benim başkan olmamın altındaki en büyük neden bu. Ben bu gidişatı görüyordum. Duygun Yarsuvat döneminde bu zararın belirlemeini yaptık. 70 milyon Euro’luk zararı 6 ayda 55 milyona, şimdi de 26 milyona düşürdük. UEFA’nın mektubu olmasaydı da bu tür bir ekonomik siyaset izleyecektik” olarak konuştu.

“8 ŞUBAT’TA KAMPANYA BAŞLATIYORUZ”

2015-2016 sezonu amacıyla 26 milyon Euro zararda olduklarını bildiren Dursun Özbek, “55 milyon Euro’luk zararı UEFA’dan mektup gelmeden 26 milyona çekmişiz. 10 milyon Euro gibi bir gereklilik bulunduğu amacıyla aksiyon planı hazırladık. 8 Şubat’ta bir lansmanla bu kampanyayı başlatıyoruz. Taraftarlara, camiaya ve Türkiye’ye yönelik bir kampanya olacak. Bu problem yalnızca Galatasaray’ın değil Türkiye problemu. Örnek bir kampanya olacak. Yüksek civarda çalışanımız var; tensikat olacak. Sponsorlarımızla alakalı hareketlerimiz var. Detaylarını 8 Şubat’ta açıklayacağım. Yıllık zararı 10 milyon Euro’ya çekmek olası. Burada niyet önemli. Son 15 yıllık tarz Galatasaray’ı sürdürülebilir olmaktan çıkarıyor. Korkunç zararlar devam edemez. Yönetim olarak bu maksatla geldim esasen. Bunu yapmakta da kararlıyım. Gayrımenkul satışı düşünmüyoruz. Mali yapıyı düzeltmek amacıyla spor dışı faaliyetleri de döneme sokacağız” diye konuştu.

GALERİ
REKLAMLAR
GÜZELLER GALERİSİ
REKLAMLAR