Galaxy S7’mi, iPhone SE’mi Daha İyi

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Apple’ın dünyada 21 Mart’ta lanse ettiği yeni cep telefonu modeli iPhone SE, 8 Nisan’da Türkiye pazarına geliyor. Samsung’un son modelleri Galaxy S7 ve Galaxy S7 edge de 11 Mart tarihi itibariyle ülkemizde satılmaya başladı.
Ülkemizde 4.5G lansmanından sonra gözler yeni kuşak cep telefonlarına çevrildi. 4.5G’nin nimetlerinden tam yararlanabilmek amacıyla güzel bir akıllı telefona sahip olmak gerekiyor. Sektörün büyük yapımcıları Samsung ve Apple’ın Türkiye’deki son modelleri ise teknoloji severlerin ilgiini çekiyor. Bu iki markanın son modelleri değişik segmentlerde. Galaxy S7, markanın üst segmentteki amiral gemisi. SE ise ufak boyutuyla ilgi çeken Apple’ın düşük fiyat segmentindeki ürünü. Her ne kadar aynı segmentte olmasalar da şu anda 4.5G’ye uyumlu cep telefonu alabilmek isteyenler amacıyla iPhone SE ve Galaxy S7 mühim alternatifler arasında. İki modeli teknik bilhassari yönünden karşılaştırdık.

EZELİ REKABET DVM EDECEK

Cep telefonunda dünyanın iki dev yapımcısı Samsung ve Apple arasındaki rekabet yeni modellerle devam ediyor. iPhone SE ve Galaxy S7 iki markanın son modelleri. Apple’ın yüksek segmentteki modeli S7’yi de eylül ayında lanse etmesi bekleniyor.

HANGİSİ DAHA İDEAL FİYATLI

– Fiyata gelince Galaxy S7, SE’den natural şeklinde oldukça pahalı. Dünyada, fiyat şeklinde SE, 399 dolardan, S7 ise 670 dolardan satılıyor. Türkiye’de ise Samsung Galaxy S7 2 bin 799 TL fiyatla satışta. iPhone SE’nin Türkiye’de 16 GB’lik modelinin fiyatının 1.999 TL seviyesinde olması bekleniyor.
– Sonuç şeklinde ufak ekran sevenler ve iOS işletim sisteminden vazgeçemeyenler amacıyla SE, büyük ekran ve oldukça çok teknolojik hususilik arayanlar amacıyla de S7 modeli öne çıkıyor.

KAMERA VE PİL ÖLMRÜ

– Mikro SD kart yani ekstra depolama kısmı gerçekleştiren kart girişi SE de yok. Samsung ise yeni modellerinde bu hususiliği geri getirdi. S7’de de mikro SD kart girişi var.
– Kamera çözünürlüğünde ise SE ve S7 arasında çok büyük fark yok. SE 12 MP arka ve 1.2 ön kamera çözünürlüğüne sahip. S7’de ise 12 MP arka, 5 MP ön kamera çözünürlüğü var.
– Pilde ise SE 1642 mAh, Galaxy S7 ise 3.000 mAh’lık kapasite sunuyor. S7’nin şarjı oldukça güzel görünüyor. Boyut hesaba katıldığında performans benzer.
– Hızlı ve kablosuz şarj hususiliğinde ise Samsung öne çıkıyor. Apple şimdilik bu teknolojik bilhassari ürünlerinde sunmuyor.
– Parmak izi sensörü iki modelde de var. iPhone SE ve Galaxy S7 bu hususiliği sunuyor. Apple’ın Touch ID’si SE’de de var.
– S7 suya dayanıklılık hususiliğini geri getirdi. Bu bilhassa şimdilik iPhone’da yok. İşletim sistemi iPhone’da iOS 9, S7’de ise Android Marshmallow.

BOYUT VE SEGMENTLERİ FARKLI

– Galaxy S7, 5.1 inç’lik, iPhone SE ise 4 inç’lik ekrana sahip. S7, SE’den yüzde 15 uzun, yüzde 19 oranında ise oldukça geniş. En mühim farkları boyutları. S7 büyük ekran, SE ise ufak ekran sevenlere hitap ediyor. Esasında Galaxy S7, bugünkü şartlarında çok büyük değil. Trendler büyük ekran yönünde. Ancak Apple da ufak ekran sevenlere alternatif sunmak istedi.

– iPhone SE, IPS, S7 ise Amoled ekrana sahip. Piksel yoğunluğuna göre S7 yüzde 77 oranında oldukça keskin bir ekran görüntüsü sağlıyor.

– Boyutlarıyla orantılı şeklinde SE, S7’den yüzde 26 oldukça hafif. Biri 113, öteki ise 152 gram ağırlığında. iPhone SE, alüminyum bir gövdeye sahip, S7 ise şu ana kadar Samsung’un en güzel görünüşlü modeli. Cam ve metal karışımı bedeni var.

– Renk alternatifi konusu ile ilgili ise SE öne geçiyor. Uzay grisi, gümüş, altın ve roze altın olmak üzere dört rengi var. S7’nin ise siyah, gümüş ve altın olmak üzere üç rengi bulunuyor.

– iPhone SE, 64 bit mimariye sahip çift çekirdekli A9 1.85 Ghz, S7 ise dört çekirdekli Snapdragon 820 2.15 Ghz prosedürcüye sahip.

– Ram (hafıza) de ise, S7, SE’yi ikiye katlıyor. Galaxy S7’nin 4 GB, SE’nin 2 GB’lik belleği var. Ancak iOS, güzel hafıza idare sistemiyle bu hususiliği oldukça az göze batar duruma getiriyor. Dahili depolama bölümünde ise iPhone SE 16 ve 32 GB, S7 ise 32 ve 64 GB’lik alternatif sunuyor.

TÜM TÜRKİYE ‘HIZ’ TESTİNDE

Ülkemizde 4.5G’nin start almasıyla herkes varolduğu mekandaki mobil internet süratini belirleme etme yarışına girişti. Mobil şeklinde indirilip kullanılabilen sürat testi programları da, Türkiye yardımıyla rekor kullanıma ulaştı. En çok sarfedilen cepte sürat testi programı Ookla, Türkiye yardımıyla programının tüketiminin doruk yaptığını sosyal medya hesabından duyurdu.
Ülke karşılaştırmasında Türkiye en yakın ülke ABD’nin yüzde 65 önüne geçti. Ookla’nın istatistiklerine göre Türkiye’de bir gün içerisinde 60 bin sürat testi yapıldı. Bu alanda Ookla’nın Speedtest.net ve diğer uygulamalar, Türklerin ilerlettiği sürat testli mobil aplikasyonları da bulunuyor. Bu programları telefonunuza indirdiğinizde varolduğunuz yerdeki operatörünüzün yükleme ve indirme süratlarını görebiliyorsunuz. Ancak sürat testi programlarını kullanırken ilgi edilmesi gerekli bulunanlar de var. Mobil internet kotanızı süratli tüketen bu programları kullanırken ilgili olmanız gerekiyor.

FATURA ŞOKUNA DİKKAT

Fatura şokları da 4.5G’yle birlikte gündeme gelen diğer bir konu. Tüketici Problemleri Derneği (TÜSODER) Genel Sekreteri ve Bilişim Komisyonu Üyesi Kerem Ateş, süratli veri aktarımının kotaları da çok süratli tüketeceğini belirterek, “Ancak bu üstünlük internet paketi kotalarını çok acele dolduracak ve buna bağlı şeklinde tüketiciler fatura şoku yaşayacaklar. BTK yönünden uygulanan düzenlemeye göre tüketicilerin abonesi oldukları tanıma paketi kotası yüzde seksene ulaştığında ya da tamamı dolduğunda iki kez aboneye bilgilendirme yapılması gerekiyor. Tüketiciler bu mesajlara ilgi etmeli” diye konuştu.

YENİ ÜRÜN

Oyuncular amacıyla hususi tasarlandı

Dell, Oyunculara hususi ilerlettiği yeni Inspiron 15 7559 Türkiye’deki tüketicilerin beğenisine sunuyor. Nvidia GeForce GTX 960M 4GB DDR5 grafik kartına sahip cihaz, 1 TB HDD +8GB mSATA hibrid depolama birimiyle de kullananlara uzun bir performans vaat ediyor. 6 hücreli 74Whr pili yardımıyla, 10 saatten çok çalışma zamanı yayınlayan oyun ve videolar amacıyla kesintisiz bir tecrübe yaşatıyor. FHD parlama önleyicili, IPS geniş açılı, Truelife UHD 4K çözünürlüklü ekrana sahip. Intel i7 prosedürcü kullanıyor.

Dell Türkiye Kategori ve Marka Müdürü Ufuk Tosun, “Oyun tutkunları ve öğrenciler, üstün performansı ve sürati bir arada yayınlayan teknolojileri seçim ediyor. Hem rahat taşınabilir oluşu hem de ilerlemiş teknolojisiyle, eğlenceyi kullanıcıyla biraraya getiren yeni dizüstü bilgisayarımız Inspiron 7559’un bilhassa oyunseverleri son derece memnun edeceğinden eminiz” diye konuştu.

YENİ ÇÖZÜM

Modayı da satıyor…

Farklı kategorilerde 1 milyon ürün detaylılığı ile e-ticaret sektörü platformu ve aylık 45 milyon ziyaret sayısına sahip bulunan hepsiburada.com, Moda kategorisinin lansmanını yapıyor. Dünyanın ve Türkiye’nin ünlü moda markaları bundan sonra hepsiburada.com farkıyla müşterilerle buluşacak.

‘Hepsi moda hepsiburada’ sloganıyla moda aleminde fark yaratmayı amaçlayan site, ünlü sanatçı Gülben Ergen’le Reklam filmi çekti. Hem de müşteriler Gülben Ergen amacıyla kombin hazırlayabilecek. Moda sayfalarında kadın, erkek, çocuk ggüzelm, ggüzelm aksesuarları, saatler, güneş gözlükleri, takı ve mücevherler, altınlar ve ilaveten hususi günler amacıyla armağan setleri var.

YENİ TEKNOLOJİ

Suyun altında konuşturacak

Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret A.Ş (STM) ile Bahçeşehir Üniversitesi’nin ortaklaşa ilerlettiği ve su altında kablosuz konuşmaya imkân gerçekleştiren ‘Su altı Optik Haberleşme Projesi’ ilk kez DIMDEX’2016 fuarında sergilendi. Yeni teknoloji, su altında sonik haberleşmenin dışında optik şeklinde etkileşim kurulabilmesine imkân tanıyor. Bu teknoloji ile su altında gerçekleştirilecek operasyonlar esnasında SAT ve SAS komandoları ve dalgıçlar birbirleriyle basitçe konuşabilecek ve güvenilir veri alışverişi yapabilecek.

Bu yeni teknolojinin geliştirilmesi sürecinde su altı ekosistemi ve bilhassa su altında yaşam sürdüren canlılardan ilham alındı. Dalgıçlar ve komandolar kendi aralarında konuşabilecek.

GALERİ
REKLAMLAR
GÜZELLER GALERİSİ
REKLAMLAR