Gaziantep’te İş Makineleri Yanlış Evi Yıktı

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Gaziantep’in Şahinbey ilçesin Kılıçoğlu Mahallesi’nde kentsel dönüşüm kapsamında yıkım yapan iş makinesi hatalı evi yıktı. Yıkım hemen evde kimsenin bulunmaması facianın önüne geçerken, belediye yetkilileri ise taşeron firma çalışanları yönünden hatalı evin yıkıldığını söyledi. Yanlış evi de firmanın iş makinesinin yaptığını bildiren belediye yetkilileri, firma sahibinin ise hatalılığı düzeltmeye hazır olduğunu ve zararı karşılayacağını söyledi. Yıkıma geçici şeklinde ara verildiği bildirildi.

BERBERLER’E AİT EVİN DUVARINI DA YIKTILAR

İddiaya göre, Şahinbey ilçesi Kılıçoğlu Mahallesi’nde kentsel dönüşüm çalışmaları yürüten Şahinbey Belediyesi’nin mesuliyet bölümünde tespit edilen bir binanın yıkımı esnasında, iş makinesi Arzu Berberler’e ait evin duvarını da yıktı.

EVDE KİMSENİN OLMAMASI FACİAYI ÖNLEDİ

O anda evde kimsenin olmaması faciayı engelledi. Evine dönen Arzu Berberler, taş ve moloz yığınlarının doldurduğu evin giriş kapısını açmakta zorlandı.

“OLAY YANLIŞLIK SONUCU GERÇEKLEŞTİ”

Berberler, ağabeyinin de sayesinde kapıyı açmayı başardı. Eve giren aile büyük şok yaşadı. Evin harabeye döndüğünü gören Arzu Berberler, kendine vakanın hatalılık neticesi gerçekleştiğini söylendiğini ifade etti. Evde annesi, ağabeyi ve kızıyla eş güdümlü yaşadığını bildiren Berberler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a seslenerek, kendine yardım edilmesini istedi.

gaziantep-te-is-makineleri-yanlis-evi-yikti-8183667_x_1954_o[1]

“EVİMİZİN YENİDEN YAPILMASINI İSTİYORUZ”

Kendisinin vaka hemen kursta olduğunu bildiren Berberler, “Biriktirdiğimiz paralarla bu evi yaptık. Abim bir aydır hapiste. Vaka hemen evde olsaydım, fazla korkardım. herhalde ölürdüm. Biz nereye gideceğiz. Bu evde nasıl oturacağız. Belediyeye satmadık. sebep yıktılar evimi. Evin yapılmasını istiyoruz. Nasıl yapacağız bilmiyoruz. Evimizin tekrar yapılmasını istiyoruz” dedi.

“BİZİM CANIMIZ DA TEHLİKE ALTINDA”

Komşuları ise bayanın büyük bir mağduriyete uğradığını ifade ederek, kentin ulusal yöneticilerine ve milletvekillerine seslendi. Yıkımlar sebebiyle kendilerinin de büyük sorun yaşadığını bildiren komşular, “Tam bir rezillik. Bizim canımız da tehlike altında. Bu komşularımızın kimsesi yok. Bunlar fukara. İki odalı bir evde kalıyorlardı.

“BU İŞİN SORUMLUSU DA BELEDİYEDİR”

Buralardaki evleri yıktıran Şahinbey Belediyesidir. Bu işin sorumlusu da belediyedir. Bizim yüreğimiz yanıyor. Devlet bu aileye ve bizlere sahip çıksın” diyerek reaksiyon gösterdi.

“TAŞERON FİRMA YAPTI”

Şahinbey Belediyesi yetkilileri ise yıkımı belediyenin işi ihale ettiği taşeron firmanın yaptığını söyledi.

“YANLIŞI DÜZELTMEYE HAZIRIZ”

Yanlış evi de firmanın iş makinesinin yaptığını bildiren belediye yetkilileri, firma sahibinin ise hatalılığı düzeltmeye hazır olduğunu ve zararı karşılayacağını söyledi.

YIKIMA GEÇİCİ OLARAK ARA VERİLDİ

Öte yandan, yıkıma geçici şeklinde ara verildiği bildirildi.

GALERİ
REKLAMLAR
GÜZELLER GALERİSİ
REKLAMLAR