Gençlerin Genel Sağlık Sigortası Borçları Silinecek

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Hükümet tercih vaatleri ile ilan ettiği reformların bir bölümünü yapmak hedefiyle çoğu alanda yenilik getiren torba bir tasarı hazırladı.

Habere göre, devletten sosyal destek alan şahısler, hususi sektörde istihdam edilirse sigorta priminin işveren payını devlet ödeyecek.

25 yaş altı gençlerin genel sıhhat sigortası prim borçları silinecek.

65 yaş üstü olup yaşlılık aylığı alanlar amacıyla hanehalkı geliri ölçütü kaldırılacak. Meslek lisesi, meslek yüksekokulu ve üniversitelerde mecburi staj yapanlara asgari ücretin 3’te 1’i oranında maaş bağlanacak. Çıraklık mecburi eğitim kapsamına alınacak. Terörizmin finansmanı bağlamında şirketlere kayyum atanabilecek. Bu torbadan bağımsız şeklinde cemevlerine meşru statü verilmesi, Roman yurttaşların problemlerinin çözülmesiyle alakalı diğer bir planlamanin de ileriki hafta açıklanması bekleniyor.

“Bahar paketi”nde yer alan birtakım planlamaler şöyle:

SİGORTASI DEVLETTEN

Yardıma muhtaç olup, devletten sosyal destek alanların iş bulmaları kolaylaştırılacak. Bu haldeki şahısler, rastgele bir işyeri yönünden istihdam edilmeleri durumunda sigorta priminin işveren payını devlet ödeyecek. Devletin, belli bir vakit primleri ödemesi bekleniyor. Bu planlama ile hem istihdam artışı hedefleniyor hem de iş dünyasına bir basitlik getiriliyor.

5-milyon-kisinin-borcu-silinecek_x_8280575_2449_z1[1]

BORÇLAR SİLİNECEK

İş hayatına katılamayan gençlerin genel sıhhat sigortası prim borçları silinecek. AK Parti, 25 yaş altındaki gençler amacıyla bu istisnayı getirecek.

5 MİLYON GENÇ VAR

Tasarıyla, 18-29 yaş arasındaki 5 milyon gencin 9 milyar liralık GSS prim borcu sıfırlanacak. GSS primleri ile alakalı bürokratik aksaklıklar tamamıyla ortadan kaldırılırken, gelir testi konusu ile alakalı yaşanan sıkıntılar da bitecek. Torba ile 65 yaş üstü olup yaşlılık aylığı alanlar amacıyla hanehalkı geliri ölçütü de kaldırılacak. Hem de meslek lisesi, meslek yüksekokulu ve üniversitelerde mecburi staj yapanlara asgari ücretin 3’te 1’i oranında maaş bağlanacak. Takvim’deki habere göre, çıraklık mecburi eğitim kapsamına alınacak. Terörizmin finansmanıyla mücadelenin oldukça güzel yapılması amacıyla şirketlere kayyum atanabilecek. İşte torba yasa da yer alan birtakım planlamaler…

HANE GELİRİ DİKKATE ALINMAYACAK

65 yaş üstünde olup da gereksinim sahibi bulunanlara yaşlılık aylığı bağlayan hükümet, burada gündeme gelen kesintilere son verecek. Maaşın bağlanması amacıyla kıstas, hanedeki şahıs başına düşen aylık tutarının asgari ücretin 3’te 1’inden az olmasıydı. Yeni planlama ile bunda farklılığa gidilecek. Hanehalkının geliri öneme alınmayacak. Böylece hane amacıyladeki bir bireyin işe başlaması ya da bir biçimde hanehalkı gelirinin yükselmesi gibi sebeplerle yaşlılık aylığında kesinti yapılamayacak. STAJYERE MAAŞ: Meslek lisesi, meslek yüksekokulu ve üniversitede okuyan öğrenciler staja özendirilecek. Stajyer öğrencilere asgari ücretin 3’te 1’i oranında yani aşağı yukarı 433 TL ücret verilecek. Bu ücretin bir bölümünü devlet, bir bölümünü de işveren karşılayacak. Böylece kâğıt üstünde staj yapma devresi kapanacak.

ÇIRAKLIK ZORUNLU EĞİTİM KAPSAMINA GİRECEK

Zorunlu eğitimin dışında bulunan çıraklık eğitimi, bu kapsama dahil edilecek. 13-14 yaşındaki bir çocuk, bir taraftan çıraklık eğitimine başlarken diğer yandan liseye gidecek. Böylece, istihdamda mühim kusur bulunan usta-çırak teması tekrar kurulmaya çalışılacak.

KAÇAK BİNALARA ŞARTLI ELEKTRİK, SU

Kentsel dönüşüm kısmı ilan edilmesi ve alakalı ev sahibinin muvafakat vermesi kaydıyla kaçak yapılara elektrik ve su bağlanacak. Bir taraftan kentsel dönüşüm hızlandırılırken, kaçak yapılarda oturanların mağduriyeti de giderilecek.

KAYYUM ATANABİLECEK

Terörizmin finansmanı suçuyla mücadelenin oldukça güzel yapılması hedefiyle şirket yönetimine kayyum belirleme edilebilecek.

GALERİ
REKLAMLAR
GÜZELLER GALERİSİ
REKLAMLAR