Gezi Dönüşü Can Veren 14 Kişi Toprağa Verildi

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Osmaniye’deki tarihi yerleri gezdikten sonra Hatay’ın İskenderun ilçesine dönen öğrenci, veli ve öğretmenleri taşıyan, kapasitesinin üzerinde yolcu alan midibüsün kanala uçması neticesi meydana gelen kazada ölen 7’si çocuk, 14 bireyin cenazeleri, gözyaşı ve feryatlar ile eş güdümlü toprağa verildi.

7 çocuğun dışında 5 kadın, 1 öğretmen ile 1 sürücünün de öldüğü; 26 bireyin ise yaralandığı korkunç kazaya, ihmaller zincirinin yol açtığı meydana çıktı.

TIR’I SOLLAMAK İSTEDİ, FELAKETE SEBEP OLDU

Hatay’ın İskenderun ilçesindeki 5 Temmuz İlkokulu 3-A öğrencileri ve velilerinden meydana gelen bir grup, dün 2 midibüs ile Osmaniye’deki Karatepe Müzesi ve Aslantaş Milli Parkı’nı gezi düzenledi. Resmi izin alınmayan gezi tamamlandıktan sonra akşam saatlerinde dönüşe geçildi. Hava kararmak üzereyken 37 yaşındaki Ferruşah Eşen yönetimindeki 31 KLY 69 plakalı midibüs, Cevdetiye Beldesi’nde kavşağa geldiğinde, yolun sağında park halindeki TIR’ı sollayarak sağ taraftan gelen otomobile çarptı.

TAM BİR CAN PAZARI YAŞANDI

Kontrolden çıkan midibüs, DSİ’nin sulama kanalına uçtu. TIR’ın kavşağa yakın bir noktada park etmiş olması, midibüsün TIR’ın önünü, kanala paralel tali yoldan gelen otomobilin de TIR’ın sol şeridini görememesinden kaynaklanan kazanın ardındannda, tam bir can piyasası yaşandı. En fazla 29 şahıs taşıyabilen, fakat içerisinde çocuk ve olgun toplam 40 bireyin varbulunduğu midibüs kanalda süratle suya gömüldü.

yurek-yakan-kazada-olen-14-kisi-gozyaslari-ve_x_8503758_3361_z2[1]

ÖLENLERİN İSİMLERİ

Bir akaryakıt istasyonunun emniyet kamerası yönünden da saniye saniye kaydedilen kaza ardından vaka yerine AFAD, itfaiye, jandarma ve sıhhat ekipleri sevk edildi. Midibüs sürücüsü Ferruşah Eşen ile eş güdümlü velilerden Sultan Keyik (35), çocukları Beritan Keyik (9) ve Baver Keyik (7): Hayriye Nur Seviner (32), boşandığı eşinden bulunan kızı Irmak Uludağ (9): öğrenci velisi Meral Sarı (çocuğu yaralandı), Müzeyyen Keskin ile kızı Yağmur Keskin (9), Sevgi Ayas ile oğlu Umut Ayas (9), bir öğrencinin kardeşi bulunan Merve Gül Pembe, Bahadır Karakurt (5), öğretmen Ahmet Cebeci yaşamlarını yitirdi.

ÖLENLERDEN 5’İ ANNE

Ölenlerden 7’inin çocuk, 5’inin anne bulunduğu belirtilirken, gezintiye katılanların yakınları kaza haberini alınca vaka yerine koştu. Ölen kadınlardan 1’inin çocuğu yaralı kurtulurken, 4 bayanın ise toplam 5 çocuğuyla eş güdümlü yaşamlarını yitirmesi yürekleri dağladı.

Midibüste bulunanların yakınları kanalın kenarında ekiplerin çalışmalarını gözyaşları arasında izledi. 26 yaralı, Osmaniye ve Hatay’daki hastanelerde tedavi altına alınırken, 2’sinin durumunun ağır bulunduğu bildirildi. Kazanın ardındannda Sıhhat Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ Osmaniye’ye gelerek Osmaniye Valisi Kerem Al ve Hatay Valisi Ercan Topaca ile eş güdümlü hastanede yatan yaralıları ziyaret etti.

BAKAN AKDAĞ CENAZE TÖRENİNDE

Osmaniye’deki kazada ölenlerden Hayriye Nur Seviner ile boşandığı eşinden bulunan kızı Irmak Uludağ’ın cenazeleri, hastane morgundan alındıktan sonra İskenderun Kaptanpaşa Camii’ne getirildi. Anne- kızın tabutlarının yan yana konulduğu törene Sıhhat Bakanı Recep Akdağ, Hatay Valisi Ercan Topaca, Osmaniye Valisi Kerem Al, milletvekilleri ile ölenlerin ailesi yakınları ve vatandaşlar katıldı.

GALERİ
REKLAMLAR
GÜZELLER GALERİSİ
REKLAMLAR