Gezi Parkı Olayları Sonrası Düşen Borsa Yükseldi

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Borsa Neden Düştü?

Gezi Parkı olaylarında yaşanan gelişmeler özellikle yabancılar başta olmak üzere yatırımcıyı korkuttu. 31 mayıs 2013 tarihinde başlayan olaylar borsanın her an düşebileceğini göstermişti. Borsa İstanbul 31 mayıs sonrasında hafta sonları yaşanmaya devam eden ve artan Gezi Parkı olayları sonrası 3 haziran 2013 pazartesi günü son 10 yılın en büyük düşüşünü yaşayarak %10,5 civarında bir düşüş yaşadı. Bu düşüş yabancı yatırımcının sonrasında yerli yatırımcıyıda korkuttu. Bunun sonucunda birçok hisse senedi sahibi satış baskısı altında hisselerini satmaya başlayınca borsadaki düşüş artmıştı.

Gezi Parkı Olayları Sonrası Borsa Yükselişte

Pazartesi günkü kayıpların ardından Gezi Parkı olaylarının biraz yatışması, Sayın Arınç’ın Cumhurbaşkan’ı Gül ile yapacağı görüşmeler sonrası yapacağı konuşmada borsadaki beklentinin yükseliş olarak görülmesini sağladı. Borsa İstanbul salı gününe ilk seansta %3,50 lik bir yükselişle tamamladı. 2. seansta bu yükselişin zaman zaman devam etmesi ve günün en az %5 oranında yükselişle tamamlanması bekleniyor.

Borsa Neden Yükseliyor?

Borsada büyük düşüşün sonrasında tepki alımları zaten bekleniyordu. Ancak, bu kadar erken olması beklenmeyen tepki alımları özellikle Türk lirasının dolar karşısında değer kaybetmesiyle düşüşün artmasına neden olmuştu. Gezi Parkı olaylarının tatlıya bağlanması borsada 80 binlere dayanan borsanın yine 90 bin üzerine çıkmasını sağlayabilir. Bu durumu göz önüne aldığımız İstanbul Borsası Bist halen cazip duruyor. Hiç beklenmedik bir anda beklenmedik bir nedenle çıkan ve artan olayların bitmesi borsadaki düşüşün tamamlanarak yatırımcının tekrar güven tazelemesiyle daha sağlam yükselişler olacaktır. Özellikle son günlerde Gezi Parkı olayı nedeniyle yurt dışında olumsuz tablolar yansıtılması, yabancı yatırımcının pazartesi büyük satışlar yapmasına neden oldu. Bu satışların tekrar alım olarak devam etmesi Borsa İstanbul’un kısa sürede tekrar yükselmesi ve daha çok kazandırması anlamına geliyor.

GALERİ
REKLAMLAR
GÜZELLER GALERİSİ
REKLAMLAR