Gökhan Töre’nin Yargılandığı Bar Davası Sonuçlandı

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Şişli’de 2014 senesinde bir barda havaya ateş açan ve aralarında futbolcu Gökhan Töre’nin de varbulunduğu 6 bireyin yaralanmasına sebep bulunduğu iddiasıyla yargılanan Korhan Bahadır, suç vasfının değişme olsılığı ve tutuklu kaldığı vakit gözönüne alınarak tahliye edildi.

SANIKLAR DURUŞMADA HAZIR BULUNDU

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya, tutuklu sanık Korhan Bahadır getirildi. Tutuksuz sanık Hasan Kutlu da duruşmada hazır bulundu. Sanık Hasan Kutlu ifadesinde, vaka tarihinde sanık Korhan Bahadır’ın şoförlüğünü yaptığını ifade ederek “Saat 03.00-04.00 sıralarında kendisini bara bıraktım. Dışarıda vasıtada bekliyordum. 1,5 saat sonra barda kargaşa bulunduğunu, bardakilerin dışarıya çıktıklarını gördüm. Korhan yanıma geldi, birlikte arabaya bindik. Fakat arabayı kendisi kullandı. Beşiktaş’a doğru gittik. Herhangi bir şey mevzuşmadık. Barda ne yaşandığını sormadım. Telefonla rastgele birisiyle mevzuştuğunu görmedim” dedi.

SİLAHI ÜÇÜNCÜ BİR ŞAHIS VERMİŞ

Beşiktaş meydanında Korhan Bahadır’ın aracı durduğunu izah eden Hasan Kutlu, “Üçüncü bir şahıs, benim tanımadığım bir şahıs arabanın arka kısmına bindi. Bu şahıs belinden silah çıkararak kendisinin barda havaya 2 el ateş ettiğini ifade ederek silahı bana verdi. ‘Bunu karakola teslim eder misin?’ dedi. Bu şahıs Korhan’la mevzuştu, fakat ne mevzuştuğunu hatırlamıyorum. Daha sonra vasıtadan indim. Bir taksiye binerek kardeşimin evine gittim. Saat 13.30 sıralarında da Beşiktaş Güvenlik Müdürlüğü’ne giderek suça mevzu silahı teslim ettim. Bu bireyi sonradan hiç görmedim. Suçlamayı kabul etmiyorum. Beraatimi talep ederim” diye mevzuştu. Sanık Kutlu, oldukça evvel Korhan Bahadır’ın silahı kendine verip aracı alıp gittiğini polislere söylemediğini iddia ederek şimdiki ifadesinin doğru bulunduğunu belirtti. Kutlu, sanık Korhan Bahadır’ın üstünde silah görmediğini de ifade etti.

gokhan-tore-nin-yargilandigi-bar-davasinda-7871881_x_9855_o[1]

“YAPMADIĞIM SUÇTAN YARGILANIYORUM”

Sanık Korhan Bahadır ise söz alarak “Yapmadığım bir suçtan ötürü yargılanıyorum. Tahliyemi talep ediyorum” dedi. Bahadır’ın avukatı Ömer Yeşilyurt ise “Sanığın eyleminin sabit olması durumunda vakada mümkün kasıt olmadığını, sanığın şuurlu taksirle yaralama suçundan cezalandırılabileceğini düşünmekteyiz. Hem de sanığın kaçma şüphesi yoktur. 2019 senesinde şartlı tahliyesi vardır. Tutuklu kaldığı vakitde öneme alınarak tahliyesini talep ediyoruz” diye mevzuştu. Mahkeme heyeti, sanık Korhan Bahadır’ın tutuklu kaldığı vakit, dosya kapsamı, suç vasfının değişme olsılığı, delillerin toplanmış oluşunu öneme alarak tahliyesine karar verdi. Başka suçtan hükümlü tespit edilen sanığın getirilmesi amacıyla müzekkere yazılmasını kararlaştıran heyet, duruşmayı erteledi.

İDDİANAME…

İstanbul Cumhuriyet Savcılığı’nca hazırlanan iddianamede, vaka tarihi tespit edilen 21 Nisan 2014 günü, saat 05.40 sıralarında Şişli’deki bir barda tespit edilen sanık Korhan Bahadır’ın, kimliği belirlenemeyen birtakım şahıslarla anlaşılmayan amaçla tartıştığı ve mekan içerisinde havaya 2 el ateş ettiği belirtiliyor. Bu sırada aynı mekanda tespit edilen mağdurlar Gökhan Töre, Taner Yalçın, Mahir Arslan, Hüseyin Kanat, Burkay İsen ve Kadircan İpekçi’nin tavandan parçalanıp seken mermi çekirdeğinden yaralandıkları anlatılıyor. İddianamede, Korhan Bahadır’ın vaka yerinden kaçtığı da yer alıyor. Sanık Bahadır ile ilgili vakadan sonra kaçması gerekçesiyle yakalama kararı çıkarılmıştı. Ortaköy’de yakalanan ve çıkarıldığı mahkemede tutuklanan Bahadır, diğer bir suçtan kesinleşmiş cezası bulunduğu amacıyla kaçtığını söylemişti. Diğer sanık Hasan Kutlu’nun ise vakada sarfedilen silahın tanımadığı biri yönünden aracına bırakıldığını ifade ederek “yalancı tanıklık” yaptığı belirtiliyor. Sanıklardan Korhan Bahadır’ın “Olası kasıtla öldürmeye teşebbüs” suçundan 20 yıldan 25 yıla kadar hapsi istenirken; sanık Hasan Kutlu’nun “yalan tanıklık” suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar hapsi talep ediliyor.

GALERİ
REKLAMLAR
GÜZELLER GALERİSİ
REKLAMLAR