Google Dayanamadı Robotlarını Bir Bir Satıyor

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Geliştirdiği robotlara uyguladığı “şiddetle” son zaman fazla konuşulan teknoloji şirketlerinden Boston Dynamics, bilindiği gibi Google yönünden 2013 senesinde satın alınmış ve geçen sene Google’ın açtığı Alphabet şemsiyesi altında da Google X kolunun bir parçası durumuna gelmişti. Boston Dynamics’in ilerlettiği robotlardan en tanınmış olanları şüphesiz Atlas, Cheetah ve BigDog’du.

İNSANLAR SEVDİ

Test videolarıyla bir anda insanların büyük sevgisini kazanan ve merhamet duygusunu açığa çıkaran- bu üç robotu bir vakit ortalarda göremeyeceğiz. Zira Google, Boston Dynamics’i satmaya karar verdi.

ASKIYA ALINACAK

Bloomberg’in haberine göre Boston Dynamics, satılık listesine konulmuş. Bunun sebebini, şirketin robotlara uyguladığı şiddette aramak kuşkusuz ki hatalı olur. Sebep, Google’ın Boston Dynamics’in çalışmalarının uzun vadeli bulunduğu ve bunun, şirketin gelirine “şuanlık” anında yansımayacak olması. O amaçla şirket bu çalışmaları şuanlık askıya almayı düşünüyor.

İNSANLARIN İŞİNİ ALABİLİR

Öte yandan insansı robotlarla birlikte bir anda teknoloji basınının ilgi odağı durumuna gelen Boston Dynamics, bu çalışmalarıyla robotların fazla yakın bir ileride insanların işlerini elinden alma potansiyeli taşıdığını gözler önüne sermesiyle de hoş karşılanmıyordu. Google’ın bunu da göz önünde barındırdığı açık.

Bir vakit robotları ortalarda görmeyeceğiz. Fakat Google’ın kapalı kapılar ardında bu projeyi geliştirmeye devam etmeyeceği de düşünülemez.

GALERİ
REKLAMLAR
GÜZELLER GALERİSİ
REKLAMLAR