Halktan Destek Bulamayan Teröristler Teslim Oluyor

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

PKK’da çözülme ve teslim olmalar başladı. Genelkurmay’daki askeri kaynaklardan alınan verilere göre, bölücü terör teşkilatünün finans kaynağı bulunan yasa dışı uyuşturucu madde ekim alanlarının varolduğu Diyarbakır’ın Lice ilçesinde, uyuşturucu gelirini kaybeden teşkilat liderleri, devamlı şeklinde yandaşlarına dayanışma amacıyla eylem yapın talimatları veriyor. Buna karşın halktan destek göremeyen ve çaresiz kalan teşkilat mensupları teslim olmayı seçiyor.

TERÖRE KARŞI YÜRÜYÜŞ ÖRGÜT LİDERLERİNİ ÇİLEDEN ÇIKARDI

Askeri kaynaklar, “PKK’nın sözde liderlerinden Murat Karayılan’ın ‘Lice’ye sahip çıkılması gerekiyor’ çağrısına, teşkilat üyelerinin ve işbirlikçilerinin sosyal medyada ‘Lice elden gidiyor’, ‘Lice yanıyor’ gibi her türlü yalanlarına karşın, bölge halkı teşkilate ve teröristlere destek vermiyor. Alınan son istihbarat raporlarına göre, son şeklinde Diyarbakır’ın Dicle ilçesindeki yurtdaşlarımızın teröre karşı yürümesi ve 600 kişilik grubun Türk bayrakları açarak ilçeyi ‘Şehitler ölmez, yurt bölünmez’ sloganları ile inletmesi teşkilat liderlerini çileden çıkardı.” açıklaması yaptı.

ne-yapacaklarini-sasirdilar-baska-careleri_x_8581521_6012_z2[1]

BAŞKA ÇARELERİ KALMADI

Türk Silahlı Kuvvetlerinin büyük bir kararlılıkla sürdürdüğü operasyon bölgedeki psikolojiyi de etkilediğini kaydeden askeri kaynaklar şu açıklamayı yaptı:

“Bu üstün ve profesyonel zor karşısında teröristlerin direnme azmi, moral ve motivasyonları da kayboldu. Halkın desteğini göremeyen ve halkın arasına karışıp gizlenemeyen teröristler ise diğer yol bulamayıp teslim olmayı seçim ediyorlar. Teröristlerin uyuşturucu ekim kısmı bulunan Lice’de işlemiş senelerde teröristlerin teslim olmasına fazla nadir rastlanırdı. Artık fazla sık rastlanıyor.”

GALERİ
REKLAMLAR
GÜZELLER GALERİSİ
REKLAMLAR