Harekatta Öldürülen Terörist Sayısı 935’e Yükseldi

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Zeytin Dalı Harekatı kapsamında şimdiye kadar öldürülen terörist sayısının 935’e yükseldiğini söyledi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Papa Francis’in Kudüs tavrını memnuniyetle karşıladıklarını söyledi. Erdoğan, Vatikan ziyaretinin ardından Roma’da İtalya Cumhurbaşkanı Sergio Mattarella’yla çalışma yemeğinde bir araya geleceğini ve İtalya Başbakanı Paolo Gentiloni ile görüşeğini söyledi.

“İBADET ÖZGÜRLÜĞÜNÜ KORUMAKTA KARARLIYIZ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasından satır başları şöyle:

Özellikle Kudüs konusundaki tavrını memnuniyetle karşıladık. Kendisi ile bir kaç telefon görüşmem oldu. Yapacağımız görüşmelerde Filistin, Kudüs, Suriye, mülteci konularını da ele alacağız.

Terör örgütlerinin eylemleri ile bu tür ırkçı saldırılar arasında hiç bir fark yoktur. Türkiye zulme uğrayan herkesin sığınağı olmuş bir ülkedir. Hiç bir sıkınrtı olmadan, ibadetlerini serbestçe yerine getirebiliyorlar. Biz bu özgürlüğü korumakta kararlıyız.

İtalya Cumhurbaşkanı ve Başbakanı ile de bir araya geleceğim. İtalya ikili ilişkilerimizin mükemmel olduğu bir dost ülkedir.

“BÖLGEDEKİ GELİŞMELERİ ELE ALACAĞIZ”

Görüşmelerimizde siyaset, ekonomi ve savunma sanayi konularını masaya yatıracağız.

Türkiye asırlardır inançlarından dolayı saldırıya uğrayanların sığınağı olmuştur. Biz ülkemizdeki özgürlük ortamını korumakta ve güçlendirmekte kararlıyız. Bu yüzden Vatikan’a yapacağım ziyaret çok önemlidir.

Ülkemizin DEAŞ ve PKK’ya karşı yürüttüğü operasyonlarda muhataplarımızı bilgilendireceğiz. Ayrıca bölgedeki gelişmeleri ele alacağız.

Zeytin Dalı Harekatı’nda sağlanan başarıları ve son durum hakkında bilgi vereceğiz.

Roma’ya ziyaretim sırasında İtalya’nın önde gelen iş çevreleriyle de bir araya geleceğiz.

CHP KONGRESİ

Kongreler siyasi partilerin kendi iç meselesidir. Burada dört beş aday konuşulurken iki aday düştü. Seçimi kaydeden kişinin yaptığı açıklamalar kongrenin içeriğini tanımlıyor. CHP’nin kongresiyle ilgili hiçbir yorumumuz olamaz.

“BAHÇELİ’NİN YAKLAŞIMINI PAYLAŞIYORUM”

CHP’nin yaklaşımı ne milli ne yerlidir. YPG, PKK’nın yaklaşımı neyse CHP’nin yaklaşımı odur. Genel başkan yardımcıların yaptığı açıklamaları gördük. Verdiği akla baktığınız zaman Suriye’nin terörist başındaki kişiyle bize görüşme tavsiye ediyor. Bu ne menem bir iştir. 1 milyon insanın ölümüne neden olan kişiyle bizi biraraya getirme gafletinde bulunan bir adam… Bunun siyasette yeri ne olabilir. Şu anda bizim Zeytin Dalı operasyonumuzu sulandıran, buna bu kadar uzaktan duran bir kişinin Türk siyasetinde milli ve yerli bir yeri olamaz. Ona milletim gerekli cevabı verecektir. Sen bu şehitlerimizi görmüyor musun? Sayın Bahçeli’nin yaklaşımını paylaşıyorum. Az öncesi itibariyle 935 teröristi etkisiz hale getirdik. Bu arada şehitlerimiz de olabiliyor. Korkaklar zafer anıtı dikemez. Bu işler bay Kemal’in yapacağı işler değil.

GALERİ
REKLAMLAR
GÜZELLER GALERİSİ
REKLAMLAR