Haşerelerin İçindeki 3 Ton Ürün İmha Edildi

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Buca Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ve Buca Besin Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekiplerinin bir depoya düzenledikleri baskında, pazara sürülmek üzere belirleme edilen haşerat ve hayvan pisliği içerisinde 3 ton kuruyemiş, cezerye, kuru incir, kayısı ve üzüm ele geçirildi.

3 TON ÜRÜN ELE GEÇİRİLDİ

Buca Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ve Buca Besin, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri Yenigün Mahallesi’nde belirleme edilen bir depoya düzenledikleri baskında pazara sürülmek üzere hazırlanan aşağı yukarı 3 ton kuru üzüm, kuru incir, kuru kayısı, kuru domates, cezerye, pestil, bitki çayı ve kuruyemiş ele geçirdi. Ekipler, besin maddelerinin arasında fare yavruları ve haşeratların cirit attığı depoda ele geçirilen ürünlere el koyup, imha prosedürü gerçekleştirdi. İnsan sağlığını hiçe sayarak, tertemiz olmayan bir ortamda üretim yapan işletme sahibi Z.A.’nın ürünlerini şehir pazarlarında ‘organik ürün’ diye tanıtarak satış yaptığı belirlendi.

ORGANİK ÜRÜN DİYE SATIYORDU

Ekipler gerçekleştirdikleri operasyonda insan sağlığı ve besin güvenirliği yönünden tehlike oluşturmanın ötesinde mide bulandıran görüntülerle karşılaştı. Farelerin yavrulayıp çoğaldığı, haşerelerin cirit attığı depoda kuru üzüm ve incirlerle cezerye üretimi yapıldığı belirleme edildi.

MERDİVEN ALTI ÜRETİM

Rutubetten küflenmiş duvarlarla çevrili depoda, haşeratların yuva edindiği üst üste yığılmış çuvallarda belirleme edilen besin maddeleriyle üretim yapan firma sahibi Z.A.’nın rahatlığı ilgi çekti. Mide bulandıran leğenlerde cezerye üretip, ambalajlayan firma, merdiven altı üretimlerin halini açıkça gözler önüne serdi. Ekipler, gerçekleştirdikleri araştırmalarda çuvallarda bekleyen ürünlerde kokuşma ve bozulma belirleme etti. Firmanın ürettiği mamülleri, şehir pazarlarında ‘organik ürün’ şeklinde lanse ederek sattığı belirlendi. Buca Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ve İlçe Besin Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri insan sağlığını hiçe sayarak üretim yapan firma ile ilgili prosedür yaptı. Tonlarca ham madde ve pazara sürülmeye hazır mamullerine el koyan ekipler, imha prosedürü gerçekleştirdi.

GALERİ
REKLAMLAR
GÜZELLER GALERİSİ
REKLAMLAR