Herkesin İsmini Verdiği Yarbay Konuştu

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Genelkurmay Güvenlik Subayı İstihbarat Yarbay Gökhan Eski, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar’ın odasına dinleme cihazı koyduklarını itiraf etti. Eski, 13 Temmuz’da Tuğgeneral Mehmet Partigöç ve ‘abi’lerinin kendisine, “Bu hafta kritik bir hafta” dediklerini açıkladı

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar’ın yaveri Yarbay Levent Türkkan ile Türkkan’ın ‘Cemaat abisi’ Muhammet Uslu’nun “Kod adı Salih’tir” dediği Genelkurmay Güvenlik Subayı İstihbarat Yarbay Gökhan Eski’nin ifadesi meydana çıktı. Habertürk’ün haberine göre Türkkan ve Uslu gibi Cemaat (FETÖ) mensubu olduğunu itiraf eden, tutuklanıp TSK’dan atılan Eski, ifadesinde kısacası şunları söyledi:

CEMAAT MENSUBUYUM

“Benim birimimin vazifiyeti Genelkurmay Karargâhı amacıyladeki güven kameralarının denetim ve yönetimidir. Ben Fethullah Gülen Cemaati (FETÖ) mensubuyum. Cemaat’le 1986’da ortaokul birinci katagoride tanıştım. Ortaokulda bana, B. kod ismini kullanan, tıp fakültesinde okuduğunu ifade eden bir abi görevlendirmişlerdi. Lisedeyken de irtibatımız devam etti. Benim her şeyimle ilgileniyordu. 1989’da İzmir Maltepe Askeri Lisesi’ni kazandım. Mezun oluncaya kadar B. abinin ziyaretleri devam etti. Askeri liseyi bitirince Kara Harp Okulu’na kaydoldum.

SONRA ABİM DEĞİŞTİ

Kara Harp Okulu’nda 6 ay kadar oldukça görüştük. Son görüşmede, “Artık ben değil, A. gelecek” deyip beni ona devretti. Harp Okulu vakitsince A. abiye bağlı kaldım. O abi beni, Adil Abi’ye (Türkkan’ın da abisi) devretti. Benim Cemaat’teki kod ismim Salih’tir. Bu kod ismini ortaokulda B. Abi vermişti.

herkesin-ismini-verdigi-yarbay-konustu-bu-hafta_x_8679768_1571_z2[1]

HİMMETE BAŞLADIM

Harp Okulu’ndan mezun olup maaş almaya başlayınca himmet vermeye başlismim. 2012’de Ankara’ya gelince F. Abi, beni Murat Abi’nin (Muhammet Uslu) evinde R. Abi’yle tanıştırdı. Murat Abi, aynı vakitte Türkkan’ın da abisidir. R. Abi, Çayyolu’nda oturuyordu. Türk Telekom’da çalışıyordu. Ankara’ya geldikten 6 ay sonra Yarbay Levent Türkkan’la R. Abi’nin evinde tanıştık. Cemaat’le bağlantılı olduğumuzu R. Abi’nin evinde öğrendik.

AKAR’I DİNLİYORDUK

Türkkan, dinleme cihazlarıyla rutin şeklinde Genelkurmay Başkanı Akar’ı dinliyordu. Arada sırada cihazları dolunca bana verip benimle R. Abi’ye gönderiyordu. R. Abi, İstanbul’a belirleme olunca beni ve Levent’i Murat Abi’ye devretti. Onun evine gelip gitmeye başladık.

‘BU HAFTA KRİTİK HAFTA’

13 Temmuz Çarşamba günü Tuğgeneral Mehmet Partigöç’ün odasına çıktım. Bana, “Bu hafta kritik bir hafta, güven hususu ile ilgili oldukça titiz ol” dedi. Aynı gün Murat Abi’nin evine gittim. Orada Selahattin Abi vardı, sonra Adil Abi geldi. Partigöç Paşa’nın söylediğini aktardım. Onlar da “Doğru bu hafta kritik bir hafta, amiral ve denizcilerin karargâhta tutuklanması söz hususu olabilir, onun amacıyla Partigöç Paşa’nın buyruklerini yerine getir” dedi.

AKLIMDAN GEÇMEDİ

Darbe girişimi aklımın ucundan bile geçmedi. Cemaat’in felsefesi sineğin kanisminin bile kırılmamasıydı. Ancak yüzlerce insan öldü. Halkın üstüne harp uçaklarıyla bomba atıldı. Bunlardan bir Cemaatçi şeklinde fazla etkilendim, utanıyorum.

‘ÇEKİÇ BAŞLADI’ DEDİ

15 Temmuz günü Partigöç Paşa, “Güvenlik kulübelerini artırın, ben takviye yaptıracağım” dedi. Ayrıca, “Silahları aç. Ani araya girmek mangası ve hazır kıta konumunu alsın” dedi. Saat 20.00’ye geliyordu. Silahları rütbelilere dağıttık. Görüntü izleme merkezine gittim. Muhafız Tabur Komutanı Tolga Kılıçarslan, “Çekiç başladı” dedi. ‘Çekiç’ bir kod şeklinde, dışarıdan hücum olduğunu ifade eder.

DOĞAN ALBAY İÇERİ ALDI

O sırada otobüsle gelen tam teçhizatlı Özel Kuvvetleri, Doğan Albay içeri alıyordu. Silah sesleri başladı. Bir kısım subayların Özel Kuvvetler yönünden rehin alındığını gördüm. Partigöç Paşa aradı. “Helikopterle takviye ekip gelecek. Giriş çıkışların hepsi kapatılmıştır, şunlar Genelkurmay Başkanı’nın emridir” dedi.

KAMERALARI SÖKMEK İSTEDİM

Saat 05.00-06.00 arasında karargâhta güven kamerası kayıtlarını sökmek istedim. Amacım kayıtları güven altına almaktı. Kameradan izleyen Partigöç Paşa beni yanına çağırdı. Benle birilerini aşağıya gönderdi, cihazların sökülmesi talimatını verdi. Benle gelenler cihazları söktüler. Muhtemelen imha ettiler.”

‘ABİ’ ŞÖYLE İFADE VERMİŞTİ

Genelkurmay Başkanı Akar’ın buyruk subayı Yarbay Levent Türkkan’ın “Abi” dediği Muhammet Uslu ifadesinde Eski amacıyla şu iddialarda bulunmuştu:

Genelkurmay Başkanı’nın buyruk subayı Levent Türkkan ‘Ahmet’ kod ismini; Genelkurmay’da çalışan Gökhan Eski ise ‘Salih’ kod ismini kullanıyordu. Bu 2 kişi Genelkurmay Başkanı’nın odasına benim kendilerine verdiğim ‘radyo’ diye tabir ettiğimiz ses kayıt cihazlarını yerleştirip cihazlar dolduktan sonra bana getiriyordu. Ben de onlara boş cihazları veriyordum. Bu biçimde uzun vakit Genelkurmay Başkanı’nı Cemaat adına dinledik. Genelde 2-3 adet radyo diye tabir edilen kayıt cihazı alıp veriyordum. Cihaz ince bir vasıta kumandasına benziyordu, kara renkliydi, yassı oval saat pili vardı. Pilin ne kadar gittiğini dinleyen arkadaşlar ya da benim cihazı alıp verdiğim Selahattin Abi bilir. Elemanlar bana radyoları dolu vaziyette getiriyorlardı. Ben Selahattin Abi’ye veriyordum.

GALERİ
REKLAMLAR
GÜZELLER GALERİSİ
REKLAMLAR