HGS Uygulaması Trafik Oluşmasını Engelliyor

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Ülkemizde trafiğin yoğun olduğu otoyol ve köprülerde sonu bitmeyen uzun kuyrukların giderilmesi amacıyla uygulamaya sokulan HGS kullanıcılarına büyük avantajlar ve kolaylıklar sağlamaktadır. İşe giderken, alışverişe çıkarken, seyahat ve yolculuklarda vaktimizin büyük bir çoğunluğunu trafikte geçiren bir toplum olarak yaşadığımız büyük stres günlük hayatımızı da etkilemektedir.

Vatandaşın çektiği trafik çilesini çözüme ulaştırmak isteyen Karayolları Genel Müdürlüğü’nün PTT Genel Müdürlüğü ile yürürlüğe soktuğu HGS, hem kullanım kolaylığı hem de düşük bütçeli olması nedeniyle ülkemize sunulan en faydalı projelerden biridir. HGS bakiye yükleme işlemlerinin de birçok farklı noktadan yapılabilir olması, aynı zamanda resmi internet sitesi üzerinden de ödemelerin kabul edilmesi ne kadar geniş çaplı bir proje olduğunu gösteriyor.

Geçmişte gişelerdeki trafiği azaltmaya yönelik girişimlerden biri olan KGS gişelerde kart okutma gereksinimi duyduğundan dolayı nakit ödeme sistemini kaldırmış olsa da trafikteki yoğunluğu yeterli kadar azaltamıyordu. KGS kullananların sorunlarını çözen HGS ile birlikte birçok kullanıcı yeni sisteme geçiş yapınca gişelerde de durmadan ilerleyen trafik köprü ve otoyollardaki akışı sürekli kılmıştır.

KGS dışında trafik sorununu çözmek amacıyla geliştirilen OGS’nin gişelerde beklenmeden hızlı bir şekilde geçiş yapmaya imkan tanıması maalesef tercih edilir olmasında yeterli gelmemiştir. Yüksek cihaz fiyatı ve kredi kartına bağlı olması birçok kişi tarafından kullanılmamasına sebep olmuştur. Durmadan gişelerden geçişi sağlamasına rağmen KGS kadar kullanılmayan OGS yeni bir geçiş sisteminin ne kadar ihtiyaç olduğunu gözler önüne serince daha uygun maliyete sahip HGS sonunda sürücülerin imdadına yetişmiştir.

Siz de gerekli evraklarla başvuruda bulunarak HGS sahibi olabilir, trafikte çile çekmekten kendinizi kurtarabilirsiniz. Kiralık araçlarda da başvuruların yapılabildiği bu sistemin yakında tüm araçlar tarafından kullanılmasını amaçlamaktadır.

GALERİ
REKLAMLAR
GÜZELLER GALERİSİ
REKLAMLAR