Honda CR-V Dizel Motoruyla Yenilendi

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Tanıtımı 1997 senesinde uygulanan ve o günden bugüne kadar 750 bin adet tüketiciye ulaşan Honda CR-V sonucunda yenilendi. Yeni Honda, vergi avantajlı 1.6 litrelik dizel motorunda ilk kez otomatik şanzıman sunmaya başladı. Daha evvel dizel motor şeklinde 2.2 litrelik ÖTV kurbanı bir üniteyi tüketicilerle biraraya getiren firma, piyasa payını Alman yapımcılara kaptırmıştı. Üstelik bu motor yalnızca manuel vites kutusuyla alınabiliyordu. Fakat yeni geliştirilen 1.6 litrelik dizel motor hem vergi avantajına sahip hem de dokuz ileri otomatik şanzımanıyla son derece ekonomik.

MOTOR DA YENİLENDİ

Avrupa piyasaına hususi şeklinde geliştirilen ve 2.2 litre i-DTEC dizel ünitesinin konumunu alan 1.6 litrelik motor, yeni iki aşamalı turbodan yararlanarak ortalama 4.9 lt/100 km’lik yakıt tüketim sayısal değeri sunuyor. Motorun ürettiği 160 beygirlik güce 350 Nm tork eşlik ediyor ve 9 ileri otomatik şanzımanla eş güdümlü 134 gr/km karbondioksit salınımı gerçekleşiyor. Manuel şanzımanla 0-100 km/s süratlenmesini 9.4 saniyede tamamlayan CR-V 1.6 i-DTEC, 9 ileri şanzımanla 9.7 saniyelik değere ulaşıyor.

honda-cr-v-dizel-motoru-ve-otomatik-9-ileri

FİYAT 146 BİN LİRAYA ÇIKIYOR

101 bin 490 liradan başlayan satış fiyatına sahip tespit edilen CR-V’de bu bedel karşılığında dizel motor ve manuel şanzıman alınabiliyor. Otomatik şanzıman alabilmek isteyenlerin 125 bin 990 lira ödemesi gerekirken, en donanımlı versiyon amacıyla 146 bin 990 lirayı gözden çıkartmak gerek. Fakat bu versiyonun satış fiyatı, ÖTV kurbanı 2.0 litrelik motorun bile 139 bin 500 liraya satıldığı düşünülürse bir hayli yüksek.

‘VERGİ MAĞDURU DEĞİLİZ’

Yeni CR-V ile alakalı değerlendirmelerde tespit edilen Honda Türkiye Genel Müdür Yardımcısı İsmail Sümer, “Avrupa’da çoğu başarıya imza atan 2.2 litrelik dizel motorumuzu otomatik şanzıman kombinasyonuyla, vergi sistemi sebebiyle piyasaya sunamamıştık. Bu motorun yerine geliştirilen yeni 1.6 litrelik dizel motor ve otomatik şanzıman opsiyonuyla Türkiye’deki dizel otomatik talebine yanıt vermeyi hedefliyoruz.” dedi. Sümer, Türkiye piyasanın mühim segmenti durumuna gelen SUV sektöründe dizel motor ve otomatik şanzımanın artan trende sahip olduğunu da belirtti.

DONANIMI GÖZ DOLDURUYOR

Türkiye piyasaına iki motor alternatifi ve beş donanım versiyonuyla giriş yapan Honda CR-V’nin başlangıç paketi tespit edilen Dream versiyonunda otomatik yıkama tertibatlı LED farlar, 17 inçlik alaşım jantlar, karbon görüntülü ön konsol, ısıtmalı ön koltuklar, start-stop sistemi, bluetooth telefon kiti, renkli TFT LCD bilgi ekranı bulunuyor. Yeni modelde tek dokunuşla 60:40 oranında katlanan arka koltuklar ve çift bölgeli klima gibi donanımların yanı sıra Elektronik Fren Gücü Dağıtımı, ESP, ABS, Acil Durum Fren Desteği, Lastik Basınç Uyarı Sistemi de yer alıyor.

MODEL SEÇENEKLERİ

Dream, Premium, Elegance, Executive ve Executive+ donanım versiyonlarının tamamını 1.6 i-DTEC dizel motorla satın alabilmek mümkünken 2.0 litrelik benzinli motor Executive versiyonu şeklinde müşterilerin beğenisine sunuluyor.

GALERİ
REKLAMLAR
GÜZELLER GALERİSİ
REKLAMLAR