Hurda Araçları Servete Dönüştürüyor

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Otomobil tamircisi babasının tamirhanesinde tanıştığı sabık otomobillerle istek bağı kuran Adem Demirkaya, şehir site gezerek mahalle aralarında bulduğu hurda araçlara yine zor veriyor.

İzmirin Karabağlar ilçesindeki tamirhanesinde ata mesleğini devam ettiren Demirkaya, az sayıda bulunan classic otomobil ustası şeklinde biliniyor. Demirkaya, mert kardeşleriyle işlettiği işçilik yerinde 50-60 meteoroloji arabaları yenileyerek, onları trafiğe çıktıkları ilk gündeki durumuna döndürüyor.

GÖNÜL BAĞI KURMUŞ

Demirkaya, çocukluğunda ekol ardından vakitlarda babasının tamirhanesinde çalıştığını, o devresinin “güncel manken otomobilleri”nin vakit yaşları haysiyetiyle “classic” katagorisinde görüldüğünü belirtti.

Babasının tamirhanesinde, o periyot tamiri ayrılmış uğraştığı bu araçlarla arasında gönül bağı oluştuğunu kaydeden Demirkaya, sevgisinin de mesleğe dönüştüğünü, halen sürme ettirdiği mesleğinde “classic otomobil tamircisi” şeklinde tanındığını söyledi.

“ŞEHİR şehir GEZEREK, MAHALLE ARALARINDA BULUYORUM”

Demirkaya, sabık araçlardan anlayan çok çok becerikli kalmadığını anlatım ederek, şu şekilde ek etti:

“Nasıl ki aynı meslektekiler değişik yerlerde okunuşu çalışsalar birbirini tanırsa kökleşik otomobil sevenler ve kullananlar da birbirini tanır. Bu amaçla Türkiyenin her yerindeki classic otomobilleri tanırım. fakat yerde hurda durumda entegre araç varsa bilgi kapasitesi gelir, detaylı yolculuklar yaparak, endüstri site gezerek, mahalle aralarında dolaşarak bu arabaları buluyorum. Bulunca da satın iletilmek kolayca değil elbette, çünkü yaşattığı hatırları hasebiyle sahiplerinin onlardan ayrılması zorlükle oluyor. Biz almasak hurdaya gidecek zaten. Bizim bu araç yine yürür ayla getireceğimizi anladıklarında şimdilik kolayca oluyor satmaları.”

GALERİ
REKLAMLAR
GÜZELLER GALERİSİ
REKLAMLAR