İHH’dan Suriye’ye 20 TIR yardım

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Başkanı Bülent Yıldırım, “Burada ramazanı rahat geçiriyor olabilirsiniz, iftarda şık sofralarınız olabilir, birbirinize şık şeyler sunma yarışı ortamında olabilirsiniz, en şık yemekleri en sevdiğiniz insanlara ulaştırma gayreti ortamında olabilirsiniz. Ancak Suriye’de aç ve sizin yardımlarınızı bekleyen insanların, kardeşlerimizin olduğunu unutmamalısınız” dedi.

İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından, Suriye’ye gönderilmek üzere hazırlanan ramazan kumanyalarını taşıyan 20 tırlık insani yadım konvoyu, Kazlıçeşme Meydanı’ndan yola çıktı.

Yıldırım, tırların hareketinden evvel burada yaptığı konuşmada, Suriye’de harp sebebiyle yaşanan acıların ve meydana çıkan tablonun tanım edilemeyeceğini aktardı.

Suriye’de yaşanılan insanlık ayıbını tüm dünyanın seyrettiğini bildiren Yıldırım, “Savaşların en yoğun yaşandığı yer ise Suriye. Tüm dünya gözlerini kapatmış ve uygulanan zulme sessiz kalmış. Sırpların Boşnaklara yaptığının çok oldukça çoksını, İsrail’in Filistin’e yaptığı işkencelerden çok oldukça çoksını, Esed rejimi ve mensupları şu an oradaki insanlara yapıyor. Bunları kimse inkar edemez şahitleri var. Amerika’nın, İran’ın, Suudi Arabistan’ın ve oldukça çoksı ülkenin oyunu ortamında, o bombaların altında kalan masum kadınlar ile çocukların tek bir arkadaşı var o da Türkiye” ifadelerini kullandı.

Yıldırım, Suriye’deki yetim çocuklara, bayanlara ve Türkiye’deki sığınmacılara devamlı yardım ulaştırmaya çalıştıklarını kaydetti.

Suriye’ye bugüne kadar 4 bin 825 tır gönderildiğini anımsatan Yıldırım, şu şekilde konuştu:

“Ramazan ayı sebebiyle hazırlanan kumanyalar bugün 20 tır şeklinde yola çıktı. Zekat, fitre ve ramazan yardımlarından meydana gelen kumanyaların bir parçasını bugün gönderiyoruz. Suriye’de yaşanan dramın gerisinde 2 milyondan çok yetim kaldı. Yetimlerin çoksı korumasız halde. Bugüne kadar 4 bin 825 tır gönderdik ve bu senenin sonun kadar bin tırlık yardım kampanyasını oldukça başlattık. Bu kampanyayı da gerçekleştirirsek Suriye halkına karşı görevimizi yerine getirmiş oluruz. 20 tırı buradan yolcu ederken, insanlarımıza bir mesaj vermek isterim. Burada ramazanı rahat geçiriyor olabilirsiniz, iftarda şık sofralarınız olabilir, birbirinize şık şeyler sunma yarışı ortamında olabilirsiniz, en şık yemekleri en sevdiğiniz insanlara ulaştırma gayreti ortamında olabilirsiniz. Ancak Suriye’de aç ve sizin yardımlarınızı bekleyen insanların, kardeşlerimizin olduğunu unutmamalısınız. Şunu unutmamalısınız harp çok kötü. Tanrı kimseye vermesin.”

Bülent Yıldırım, “birlik güçlerinin bombalaması sonucu” Tel Abyad bölgesinden çoksı mültecinin Türkiye’ye gelmek mecburiyetinde kaldığını anlatarak, “Tel Abyad bölgesinden birlik güçlerinin bombaladığı, Esed güçleri değil. IŞİD falan da değil. Orada geleceğe yönelik kurgulanmak dilenen yeni oluşumların Suriye’yi bölme adımlarının bir parçasını attı. Daha doğrusu Suriye’yi dörde bölüyorlar” değerlendirmesinde bulundu.

Konuşmanın sonrasında “Kardeşçe Paylaşım, Vakit Ramazan” pankartlarının asıldığı tırlar konvoy durumunda yola çıktı.

GALERİ
REKLAMLAR
GÜZELLER GALERİSİ
REKLAMLAR