İnternet Hızını Arttırmak Mümkün Mü? Yolları Nelerdir?

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

İnternet kullanıcısı olan herkes, internet hızının çok yüksek olmasını ister. Ancak daha hızlı bir internete dahil olmak isteyen kişilerin, üst seviyede pakete ihtiyaçları vardır. Fiyatlarının yüksek olması sebebiyle bu yöntem birçok kişi tarafından kabul edilemez.

İnternet hızını test et aramaları yaparak internet hızının arttırılmasını sağlayabilirsiniz. ADSL bağlantı hızını etkileyen çok fazla sebep vardır. Bağlantı hızı da her an farklı olabilir. Servis sağlayıcıların sunmuş olduğu en üst seviyelerdeki hızlara ulaşmak her zaman mümkün değildir. İnternet hızından memnun olmayan kullanıcılar, internet hızını arttırmanın yollarını araştırırlar. ADSL hızını yazılımlar yardımıyla arttırmak mümkündür.

Bu yazılımlardan kimisi çok iyi sonuçlar verirken kimisi çok da başarılı sonuçlar vermez. Bazı yazılımlar çok zor gibi görülse de, içerikleri sayesinde farklı ayarları yapabilmek de mümkündür.

İnternet Hızını Arttırmanın Yolları Nelerdir?

İnternet hızını arttırmak için yöntemler vardır ve bu yöntemler üst seviyede bir internet hızı sağlanmasına yardımcı olur.

İnternet bağlantı hız testi ile internetin hızını arttırabilmek için;

  • Servis sağlayıcısından düzgün bir hizmet alındığından emin olmalısınız.
  • Dağıtıcınızın ve kablosuz modeminizin doğru yerde olduğundan emin olmalısınız.
  • Kablosuz ağa doğru bir kanal üzerinden bağlanıp bağlanmadığınıza emin olmalısınız.
  • Kablosuz ağı sömüren yazılım ya da cihazlar olup olmadığını tespit etmelisiniz.
  • Kullanımı sağlanan ağ donanım sürücülerinin güncel olup olmadığından emin olmalısınız.
  • Ethernet kablosuyla bağlantı imkanınız varsa bu yolu tercih edebilirsiniz.

İnternet Hızını Arttırma Konusunda Yanlış Bilinenler

Herkesin düşünmüş olduğu önbelleği temizleme işlemi, internetin hızlanmasını sağlamıyor. Çerezleri, form doldurma bilgilerini, tarama geçmişini temizlemek faydalı olsa da internet hızının artmasında herhangi bir etkisi olmamaktadır. Ipv6’yı devre dışı bırakmak da yine doğru bilinen yanlışlar arasında yer alır ve internetin hızlanmasında herhangi bir etkisi yoktur.

Güvenlik için oluşturulan SLS/TLS protokolleri, bant genişliğini çok az etkiler ve internet hızını arttırmada ya da azaltmada herhangi bir etkiye sahip değildir.

Ayrıca internet hızını arttırmak için geliştirilen uygulama yöntemleri bulunuyor. Bu uygulamaları kullanmak internet hızının artmasına yardımcı olmaz. Anlık bir hızlandırma olduğu düşünülse de bu da doğru bilinen yanlışlar içerisinde yer alır. DNS temizliği gerçekleştirmek, hız artışında etkili değildir. Hatta yok denecek kadar az bit etkiye sahiptir.

Virüsler İnternet Hızını Etkiler mi?

Bilgisayara bulaşan virüsler pek çok kişinin sorun yaşamasına sebep olabilir. Bunun için de bilgisayar kullanıcıları bilgisayarlarına antivirüs kurarlar. Böylece bilgisayarlarını zararlı yazılımlardan ve dış tehditlerden de koruyabilirler. Bir diğer dikkat edilmesi gereken nokta ise, virüslerin internet hızını yavaşlattığıdır.

Virüsler, bilgisayarın internet hızını yavaşlatabileceği gibi, kaynaklarını da tüketebilirler. Bu nedenle bilgisayardan virüsleri temizlemek çok önemlidir. Virüs temizlemek için geliştirilen pek çok uygulama vardır. Online internet hız testi uygulamaları bunun için geliştirilmiştir. Bunların hepsi başarılı sonuçlar vermese bile, kullanmış olduğunuz bilgisayar için faydalı olanları vardır. Hızını arttırmak istediğiniz bilgisayardan virüsleri mutlaka temizlemelisiniz.

GALERİ
REKLAMLAR
GÜZELLER GALERİSİ
REKLAMLAR