İnternete resim yüklerken nelere dikkat etmelisiniz

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Kendi telefonunuzla veya dışarıda telefonunuza yüklemiş olduğunuz resimleriniz internet üzerinden resim yükle diyerek upload yapabilirsiniz. Bu yöntem sizin hızlı resim yüklemek gibi aşamaları yapmanıza çok yardımcı olacaktır. Bu yöntem ile resimlerinizi Google resim yükleme yaparak herkesin görmesini sağlayabilirsiniz.

Bu programı ücretli kullanmak yerine internet üzerinden resimlerinizi ücretsiz olarak upload yapabilirsiniz. Bazı siteler resimlerinizi ve videolarınızı paylaşmanız için size uplaod imkanı sunmaktadır. Bu imkanlar içerisinde resimup.online firmasının size sunmuş olduğu imkanlardan yararlanabilirsiniz.

İnternete Resim Nasıl Yüklenir

İnternet üzerinden resimlerinizi ve videolarınızı nasıl yüklemeniz hakkında biraz bilgi verelim.

  • Önce web sitemizi açıyoruz.
  • Sonra dosya seç tıklıyoruz.
  • Daha sonra seçmek istediğimiz resme tıklıyoruz.

Bu şekilde web sitenize resim veya video yükleyebiliriz. Daha sonra yüklemiş olduğumuz resmin kodu bize gelmektedir.

İnternete Resim Yüklerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

İnternete web sitenize veya sosyal medya hesabınıza bir resim yüklemek istediğinizde dikkat etmeniz gereken şeyler bulunmaktadır. Yüzünüzün net bir şekilde belli eden resim yükleyiniz. Eğer yüklemek istediğiniz resminizi profil resmi olarak kullanmak isterseniz, net bir şekilde çekilmiş bir resim olması sizi daha iyi yansıtacaktır.

Ayrıcı dikkat etmeniz gerekenler ise, yükleyeceğiniz resminiz 5 MB’i geçmemesine dikkat ediniz. Yükleyeceğiniz resminizi formatının ise jpg veya png olmasına dikkat ediniz. Resminizin genişliği en fazla 300 piksel genişliğinde olsun. Yükleyeceğiniz resminiz yükseKliği ise 400 piksel olmasına dikkat ediniz. Bu verilen rakamlar resminizin daha iyi görünmesini sağlamak içindir.

İnternete Resim Yükleme Avantajları

İnternete yükleyeceğiniz resimlerin birçok avantajları bulunmaktadır. Öncelikle yükleyeceğiniz resmi ücretsiz olarak yükleyebilirsiniz. Yüklemiş olduğunuz resminiz yüklediğimiz web sitesinde depolanır.

Yüklemek istediğiniz resminizin daha uzun süre kalmasını isterseniz cloud (bulut) hizmeti ile resminizi daha uzun süre ve güvenli bir şekilde saklayabilirsiniz. Bulut hizmeti depolama kapasitesinin durumuna göre ücretli veya ücretsiz bir şekilde satılmaktadır.

Avantajlardan biraz bahsedelim.

  • Yüklediğiniz resimleriniz uzun zaman diliminde web sitenizde kullanılır ve bu hizmet ücretsiz olarak verilir.
  • Uzun süre kalan resminizi daha sonra istediğiniz zaman silebilirsiniz.
  • Güvenilirdir.
  • Karşı tarafa resmini iletmek istemediğiniz zaman diliminde resminize herhangi bir virüs bulaşmaz.

Resimlerinizi dakikalar içerisinde bloglarda ve formlarda paylaşabilirsiniz.

Resimlerinizi Ayrı Bir Klasörde Toplamak

Web sitesine yüklemiş olduğunuz resimleri eğer isterseniz ayrı bir klasör altında tutabilirsiniz. Ayrı bir klasörde tutmak istediğiniz resimleriniz için resimlerim aldı bir dosya oluşturunuz. Bu dosyayı mauseun sağ tarafına basarak sarı renkte olan bir dosya eklemesi ile yapabilirsiniz. Daha sonra bu sarı dosyanın içerisine yüklemek istediğiniz ayrı resimlerinizi yükleyebilirsiniz. Özel olarak bu dosyayı oluşturarak diğer resim ve videolara karışmamasını sağlamış olursunuz. Resimup.online sitesi bu konu hakkında size detaylı bir şekilde bilgi verecektir.

GALERİ
REKLAMLAR
GÜZELLER GALERİSİ
REKLAMLAR